Facebook’un Clubhouse özelliği görüntülendi - Haberler - indir.com

Facebook’un Clubhouse özelliği görüntülendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-24 16:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en başarılı sosyal medya uygulaması Facebook uygulaması Sohbet Odaları için yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başladı. Başarılı platform, ses merkezli olan sosyal medya ağı Clubhouse‘a alternatif olmaya aday gösteriliyor.

Sesli sohbet özelliğine sahip olan bu iletişim platformları son zamanlarda Clubhouse uygulaması ile beraber her geçen gün daha da yaygınlaşmaya devam ediyor. Bu bağlamda geçtiğimiz haftalar içerisinde Twitter Spaces kullanıcıların karşısına çıktı. Şimdi neredeyse buna oldukça benzer bir araç Facebook'tan geldi. Sosyal medya lideri, kullanıcılarını sevindirecek bu başarılı aracı test etmeye başladı. 

Clubhouse, kullanıcılarına para kazandırmak için yenilendiClubhouse, kullanıcılarına para kazandırmak için yenilendi

Facebook, Clubhouse benzer özelliğini test ediyor

Alessandro Paluzzi adlı yazılımcı Facebook’un gizli kodları arasında Clubhouse alternatifi olan özellik ilk kez kendini gösterdi. Platformun mobil uygulamasında normal kullanıcılardan saklanan araç aktif hale getirildi. Yeniliğin nasıl çalışacağı ve tasarımı gibi merak edilen tüm detaylar tüm ayrıntılarıyla dile getirildi. Konuyla ilgili olarak yayınlanan fotoğraflara göre Facebook'un sesli sohbet özelliği bir dizi pratik araçla geliyor. Burada bir Canlı Ses odası hazırlayan kullanıcı, yayınını tek bir tuşa basarak Facebook gönderisi haline getirebilecekler. Aynı zamanda Messenger aracılığıyla direk olarak mesaj atarak paylaşmak ya da genel bir bağlantı linki ile farklı kişileri davet etmek mümkün olacak. 

Bu canlı odada yer alan tüm kullanıcılar tıpkı Clubhouse'taki gibi üçerli sıralar şeklinde dairesel profil fotoğrafları ve isimleri de listede yer alacak. Yine diğer uygulamalarda olduğu gibi konuşmacılar ile dinleyiciler ayrı bir şekilde gruplandırılabilir. Elbette ki bu ekran görüntüsü şu anda test sürecinden alındı. Yani söz konusu bu özellik tüm kullanıcıların beğenisine sunulduğunda muhtemel olarak daha farklı bir tasarımla sunulacak. Aksi halde ise uygulamanın kendine özgü bir görüntüsü olmayacak. 

Sosyal medyada Clubhouse esintisi devam ediyor

Clubhouse şu an için sadece iOS kullanıcılarına hizmet veriyor. Apple, Spp Store mağazalarında uygulama 8 milyon indirmeyi çoktan geçti. Platformun Android sürümü için ise oldukça az bir zaman kaldı. Şirketin kurucu ortağı Paul Davison konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, birkaç ay içerisinde uygulamanın Google Play Store’a geleceği aktarıldı. Ancak Clubhouse, konu ile ilgili olarak biraz geç kalmış gibi gözükebilir. Zira oldukça benzeri bir servis olan Twitter Spaces her iki mobil işletim sisteminde de hizmet veriliyor. Başarılı isim Facebook uygulaması da muhtemel olarak kısa bir zaman içerisinde tamamlanarak resmiyete geçebilir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 


İlgili uygulamalar
Facebook Clubhouse'a rakip oluyorFacebook Clubhouse'a rakip oluyor
Discord, Clubhouse benzeri özellik getiriyorDiscord, Clubhouse benzeri özellik getiriyor
Mark Zuckerberg Clubhouse'da Apple'ı eleştirdiMark Zuckerberg Clubhouse'da Apple'ı eleştirdi

PAYLAŞ