Facebook'u bırakmak için Whatsapp ve Instagramı da silmelisiniz! - Haberler - indir.com

Facebook'u bırakmak için Whatsapp ve Instagramı da silmelisiniz!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-20 14:45:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Facebook’la, veri skandalı olayları nedeniyle hiçbir bağının kalmamasını isteyenlerin, Whatsapp ve Instagram hesaplarını da tamamen silmeleri gerekecek.

Son dönemlerde Facebook’un gündeme en çok gelme nedeni, kullanıcılarının gizli bilgilerini üçüncü taraf uygulamalarla paylaşıyor olması oluyor. 2018 yılının bahar aylarından beri veri skandalları ile adını günden güne kötüye çeken Facebook, bu nedenle pek çok dava ile de uğraşmak durumunda kaldı ve para cezalarına çarptırıldı. Özellikle Cambridge Analytica skandalı sonrasında, büyük bir kitle Facebook’a tepki gösterdi ve tepkilerini hesaplarını tamamen silerek gösterdiler. Ünlü isimler de Facebook sayfalarını silerek olaya karşı duruşlarını göstermiş oldular. Fakat Facebook’un gizli bilgilerine erişmesine engellemek isteyenlerin, aynı zamanda Whatsapp ve Instagram hesaplarını da silmeleri gerekiyor.

Dünyanın en fazla Instagram kullanan ülkeleri

Facebook, kişisel bilgilerinize Whatsapp ve Instagram hesaplarınızdan da ulaşıyor

Facebook’un veri skandalları dur durak bilmiyor ve kısa zamanda yine benzer bir konu ile sosyal medya devinin gündemde yer aldığını görmüştük. Birçok kullanıcı Facebook hesaplarını silerek kişisel bilgilerini korumaya aldığını düşünse de yanılıyor. Durum sanıldığı kadar basit değil. Bilindiği üzere Facebook bir şirket ve Whatsapp ve Instagram da bu şirkete bağlı iki sosyal medya platformu. Bu da demek oluyor ki Facebook istediği zaman sizin Instagram ve Whatsapp’taki kişisel bilgilerinize ve konuşmalarınıza da erişebilir. Bu üç platform birbirinden bağımsız görünse de aslında aynı şirketin ürünü. Facebook’tan tamamen kurtulmak isteyenlerin, bu iki platformu da hayatlarından çıkarması gerekir. Facebook’ta görülen bilgi paylaşım yöntemleri, Instagram ve Whatsapp için reklam verenlerle de yapıldı. Eğer Facebook’tan tamamen kurtulmak isterseniz, bu uygulamaları telefonlarınızdan kalıcı olarak silmelisiniz.





PAYLAŞ