Facebook yeni uygulaması Discover'ı test ediyor - Haberler - indir.com

Facebook yeni uygulaması Discover'ı test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-06 20:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Facebook, ücretsiz veri trafiğini kullanarak internet dolaşım yapılmasını sağlayacak olan yeni uygulaması Discover'ı Peru'da test etmeye başladı. Yeni uygulamayla birlikte insanların ücretli veri elde edene kadar internette kalabilmelerini amaçlıyor.

Facebook Connectivity, ortakları olan Bitel, Claro, Entel ve Movistar'la birlikte Free Basics girişimi üzerine inşa edilen yeni ürünü Discover'ı Peru'da test etmeye başladıklarını açıkladı. Facebook tarafınca yapılan duyuruda, Free Basics girişi üzerinde yapılan çalışmalar sürerken sivil toplum kuruluşları ve Worl Wide Web Foundation gibi diğer paydaşlardan aldıkları geri bildirimler ve tavsiyeleri dinleyerek internete bağlanabilir olmayı desteklemek amacıyla Discover'ın geliştirildiği vurgulandı.

Facebook haber doğrulama için Doğruluk Payı ile iş birliği yapıyorFacebook haber doğrulama için Doğruluk Payı ile iş birliği yapıyor

Discover, mobil operatörlerin katılımı ile günlük olarak ücretsiz veri kullanımını değerlendirerek herhangi bir internet sitesini açmak için kullanılacak bir mobil internet ve Andorid uygulaması olarak öne çıkıyor. Tabii bu uygulamanın bazı sınırları da bulunuyor.

Discover, ücretsiz veride düşük bant genişliğini destekleyecek

Mobil operatör ortakları ile sürdürülebilir bir program oluşturabilmek için Discover ücretsiz veri kullanacağı zaman yalnızca düşün bant genişliği destekleyecek. Ücretsiz veri kullanımı ses, video gibi yoğun trafikler desteklenmeyecek. Tüm internet siteleri eşit şekilde işlem yapacak.

Facebook Connectivity, internete bağlanabilir olmanın önündeki engelleri ele almada ortakları ile birlikte çalışmaya devam edeceğini de açıkladı. Maliyet, uygunluk, altyapı eksikliği gibi zorlukların üstesinden gelebilmek için yola çıkan Discover, daha geniş bağlantı çabalarının yalnızca bir parçası.

Facebook, Discover ile birlikte kullanıcıların daha kalıcı bir şekilde internette kalabilmenin yolunu arıyor. Dünya çapında kullanıcıları, veri kullanımlarını doğru bir şekilde ayarlayamadıkları için sık sık internetsiz kalıyor. Discover, bu boşluğu doldurmak için, insanların internetsiz kalmalarının önüne geçmek için yeniden veri satın alana kadar internette kalmalarını sağlamak için çalışmalar yapıyor. Facebook aynı zamanda Discover'ın kullanıcıların düzenli veri kullanımını genişletmeye ve internet kullanımını desteklemeye nasıl yardımcı olabileceğini de değerlendiriyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ