Facebook uzun metinleri okumak istemeyenler için sesli asistan ve düşünceleri eyleme geçirebilecek bir sensör geliştiriyor - Haberler - indir.com

Facebook uzun metinleri okumak istemeyenler için sesli asistan ve düşünceleri eyleme geçirebilecek bir sensör geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-16 18:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Son dönemde pek çok yeni özelliği kullanıcılarla buluşturan Facebook yıl sonu toplantısında yeni teknolojik devrimler yapmak üzere olduğunu duyurdu. Şirketin yeni projelerinden biri de uzun metinleri okuyan sesli asistan olacak.

Geçtiğimiz sene yeni nesil teknolojiler üzerine çalışmalarını arttırarak pek çok yeni yatırım yapan şirket, bu girişimini önümüzdeki yıllarda da devam ettirecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde çalışanlarıyla birlikte yıl sonu toplantısı yapan Facebook, şirketin gelişimi hakkında önemli açıklamalar yapan yeni teknolojik girişimlerin yolda olduğunu belirtti.

ABD Facebook'a şirketi tamamen bitirebilecek bir dava açtıABD Facebook'a şirketi tamamen bitirebilecek bir dava açtı

Bu gelişmeler arasında iki tane çok dikkat çekici proje karşımıza çıkıyor. Bunlardan biri, uzun makale ve yazıları okumak istemeyen ya da okumaya üşenen kullanıcıların beğenisini kazanacak. Uzun yazıları özete çeviren TLDR isimli bu yapay zeka asistanın önümüzdeki senelerde kullanıcılara sunulması hedefleniyor. Şirketin bir diğer dikkat çekici projesi ise insan düşüncelerini algılayarak eyleme dökebilecek bir sensör.

Bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran bu ikinci teknolojinin hayata geçmesi için önümüzde daha birkaç sene olduğunu söyleyebiliriz. Zira böyle bir teknolojiyi tasarlamanın ve hatasız bir şekilde kullanıma sunmanın kolay olmayacağı büyük bir gerçek.

Facebook düşünce sensörü hayata geçecek mi?

Konuyla ilgili olarak Buzz Feed tarafından paylaşılana göre Facebook, yeni yapay zeka asistanı ile birlikte insanların uzun metinleri okumaktan kurtaracak. Bu konuda gözlem yaparak pek çok kişinin uzun metin okumaktan kaçındığı sonucuna varan şirket bu teknolojiyle birlikte önemli bir yeniliğe imza atmış olacak. Facebook’un geliştirmeye başladığı yapay zeka asistanı, okuması uzun süren metinleri özetleyerek kullanıcılara maddeler halinde kullanıcıya sunacak. TLDR ismiyle kullanıcıların karşısına çıkacak olan bu asistan, aynı zamanda uzun metinleri kullanıcılara sesli bir şekilde okuyabilme özelliğine de sahip olacak. Kullanıcılar, TLDR sayesinde kendilerine gönderilen gönderilere de sesli bir şekilde yanıt verebilecek. 

Facebook Kustomer'ı satın aldı

Hatırlarsanız 2019 senesinde şirket CTRL Labs adlı düşünce gücü üzerine faaliyet gösteren şirketi satın almıştı. Yapay zeka teknolojileriyle ön plana çıkarak Facebook’un dikkatini çeken bu şirket de beyinden gelen sinyalleri fiziksel harekete dönüştürecek bir sensör üzerinde çalışmalara başlamış bulunuyor. Konu hakkında heyecan verici açıklamalarda bulunan Facebook’un teknoloji yöneticisi Mike Schroepfer, bu sensörün ileride oyun geliştirmek, sanal bir nesneyi ya da karakteri kontrol etmek gibi amaçlar için kullanılabileceğini dile getirdi.

 


İlgili uygulamalar
Facebook Instagram için planlama özelliğinin testlerine başladıFacebook Instagram için planlama özelliğinin testlerine başladı
Facebook Collab herkese açık hale getirildiFacebook Collab herkese açık hale getirildi

PAYLAŞ