Facebook, Rayban ile birlikte akıllı gözlük geliştirdi - Haberler - indir.com

Facebook, Rayban ile birlikte akıllı gözlük geliştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-10 20:00:04
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya şirketi olmaktan çok daha ötesine geçen Facebook, gözlük üreticisi olan Ray-Ban ortaklığında çeşitli özelliklere sahip olan akıllı gözlük geliştirdi. 

Teknoloji şirketi Facebook, Ray-Ban ile beraber akıllı gözlük tasarladı ve geliştirdi. Bugün resmi bir şekilde tanıtımı yapılan bu ürün, telefonla bağlantı kuruyor. Bu sayede ise aramalara yanıtlama ve fotoğraf/video çekme gibi çeşitli özelliklere de sahiptir. Numaralı lensler ile uyumlu bir şekilde çalışma özelliğine sahip olan bu gözlüklerin fiyatı da bugün içerisinde açıklandı. İşte uzun bir zamandır beklenen bu gözlüklerin tüm özellikleri ve fiyat bilgisi.

Facebook sanal ofisi gerçeğe çeviriyorFacebook sanal ofisi gerçeğe çeviriyor

Ray-Ban akıllı gözlük ortaya çıktı

Bugün içerisinde Facebook, akıllı gözlüklerini piyasaya sürdüğünü duyurdu. Akıllı gözlük, çerçeve tasarımı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bununla beraber, iki adet 5 Megapiksel kamera özelliğine sahiptir. Facebook Assistant sesli komut ya da "yakala" düğmesi ile 20 saniyelik videolar ya da fotoğraf çekmek mümkün olacak. Aynı zamanda çerçeve içi hoparlörlerle müzik dinleyebilir ve sorunsuz bir şekilde telefon görüşmeleri yapabilirsiniz. Ray-Ban Stories, yeni Facebook View uygulaması ile eşleşme de yapabilirsiniz. Bu sayede, hikayelerinizi ve anılarınızı da sosyal medya üzerinden sorunsuz bir şekilde paylaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra kamera kurulumu, kullanıcıların fotoğraf ve videolarını uygulamaya yüklemelerinin ardından 3D efektler eklemeleri de mümkün kılınıyor. Aynı zamanda iOS ve Android'de yer alan Facebook View uygulaması, akıllı gözlükle yakalanan içeriği telefonunuzda yer alan uygulamalara akyarabilir, bunları düzenleyebilir ve aynı zamanda paylaşabilirsiniz. 

Gözlüğün arama cevaplama özelliğinden söz edilmişti. Beamforming teknolojisi ve arka plan gürültüsü engelleme algoritması, ileri bir arama deneyimi sunuyor. Bu özellik kulaklıklarda olduğu gibi özel sistemi akıllara getiriyor. Aynı zamanda beyaz bir LED ise, video kaydı yaparken etraftakilere bunu göstermek adına yanıp sönüyor. Kullanıcılar, fotoğrafları yakalamak adına ve bir açma kapama düğmesi de olmak üzere birkaç düğme ile gözlük kontrol edilecek. Aynı zamanda gözlüğün sağ sapında yer alan dokunmatik yüzey, kullanıcılar ses seviyesini ayarlamak adına kaydırma veya bir telefonu yanıtlama gibi işlevleri gerçekleştirmesi mümkün olacak. Ray-Ban Stories akıllı gözlükler, numaralı lenslerle uyumlu. Fiyatı ise 299 dolardan başlıyor ve lens seçeneklerine göre artıyor. Bu arada, ABD'ye ek olarak Avustralya, Kanada, İrlanda, İtalya ve İngiltere'deki bazı mağazalarda satışa sunuldu. Ray-Ban akıllı gözlük hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup, konu ile ilgili olarak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi mümkün olabilir. 


Facebook da Reels videolarına başladı Facebook da Reels videolarına başladı 
Facebook Messenger ile yollarını ayırabilirFacebook Messenger ile yollarını ayırabilir
Facebook, AI'nın siyah erkekleri 'Primatlar' olarak etiketlemesinden sonra özür dilediFacebook, AI'nın siyah erkekleri 'Primatlar' olarak etiketlemesinden sonra özür diledi

PAYLAŞ