Facebook popüler sayfaların sahiplerinin kimliklerini doğrulayacak - Haberler - indir.com

Facebook popüler sayfaların sahiplerinin kimliklerini doğrulayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-01 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya platformu olan Facebook, yeniliklerine ve geliştirmelerine devam ediyor. Şimdi ise şirket en çok takip edilen sayfalar ile alakalı yeni bir açıklama gerçekleştirdi. Buna göre Facebook artık popüler sayfaların arkasında yer alan kişilerin kimliğini doğrulayacağını açıkladı. Hali hazırda popüler bir kullanım oranına sahip olan Facebook, yaşanan pandemi olayları ile beraber yaşama daha da fazla dahil olmuş durumda. Evlerde kalınan günlerde kullanıcıların sıkça vakit geçirdikleri bu platform, üye sayısını da güç geçtikçe artırmaya devam ediyor. Sosyal medya siteleri arasında en fazla kitleye sahip olan Facebook, kurucusu Mark Zuckerberg, her an büyümeye devam eden platformunun zarar görmemesi adına bazı yeni doğrulama adımları getirmeye hazırlanıyor.

Facebook sayfalarına kimlik doğrulaması geliyor

Facebook'tan kullanıcıların uzaktan birbirleriyle müzik yapmasını sağlayan yeni uygulamaFacebook'tan kullanıcıların uzaktan birbirleriyle müzik yapmasını sağlayan yeni uygulama

Zuckerberg’in bahsetmiş olduğu doğrulama adımları popüler sayfaları ilgilendiriyor. Yüz binlerce kişiler tarafından takip edilen sayfaların yöneticisi noktasında bu doğrulamanın yakın zamanda başlayacağı duyuruldu. Zuckerberg’in bu hamlesinin ise yaklaşan 2020 yılı Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri yüzünden verilen bir karar olarak düşünülüyor. Sayfa yöneticilerinin kimlik bilgilerinin aslında kim olduklarından çok seçim ile alakalı herhangi bir kampanya parçası olup olmadığı anlaşılabilmesi için böyle bir hamle geldiği düşünülüyor. Açıklamanın ise geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Trump’ın Twitter’a karşı başlatmış olduğu kavga sonrası gelmesi de bir hayli dikkat çekiyor.

Facebook CEO’su tarafından verilen röportaj da sosyal ağların genel olarak özel şirketlerin hakemliğine soyunmaması gerektiği için yapılan müdahalelerin ve önlemlerin olması gerektiği belirtiliyor. Diğer yandan siyasi konuşmaların demokrasinin en hassas parçalarından birisi sayıldığı ve politikacıların ağzından çıkan sözlerin oldukça önemli olduğu da belirtiliyor. Bu noktada platformda yayınlanan içeriklerin gerçek kişiler tarafından paylaşılıp paylaşılmadığına oldukça önem verilecek. Kimlik doğrulama işlemlerine ise geniş kitlere sahip sayfalardan başlanacağı belirtiliyor.


Facebook yeni dijital cüzdan Novi ile karşımızda!Facebook yeni dijital cüzdan Novi ile karşımızda!
Facebook hesabını nasıl kalıcı olarak silebilirsiniz?Facebook hesabını nasıl kalıcı olarak silebilirsiniz?

PAYLAŞ