Facebook Pay ile uygulamalarda ödeme dönemi başlıyor - Haberler - indir.com

Facebook Pay ile uygulamalarda ödeme dönemi başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-13 18:33:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

İlerleyen günlerde Whatsapp ve Instagram’dan alışveriş dönemi başlayacak. Bu özellikten yararlanmak için Facebook Pay hesabınıza kredi kartınızı tanımlamanız gerekmekte.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Facebook’un Instagram ve Whatsapp’ı bir alışveriş platformu haline getirmeye çalıştığını sizlerle paylaşmıştık. Kullanıcıların bu konuda endişesi devam etse de aldığı kararda oldukça emin görünen Facebook, ödeme işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceğine dair bir açıklama yayınladı. Görünüşe göre online alışverişte yeni dönem kısa bir süre içinde başlayacak.

WhatsApp Business iOS kullanımına açıldı!WhatsApp Business iOS kullanımına açıldı!

Şirketin bu hafta lansmanını gerçekleştirdiği Facebook Pay kullanıcıların birbiriyle bağlantılı olan uygulamalarda, birbirlerine para göndermemelerini ve ödeme yapmalarını sağlayacak. Hatırlarsanız Facebook bu servisi duyurmadan öncede uygulamalarda mobil ödeme testleri gerçekleştiriyordu ancak söz konusu servisin resmi olarak yayınlanmasıyla birlikte bu sistem ilk kez bir servise bağlanmış oldu. Peki süreç nasıl işleyecek?

Facebook Pay ile ödemeler nasıl güvence altına alınacak?

Kullanıcıların Facebook Pay’ı kullanarak para transferi ve ödeme yapabilmesi için anlaşmalı bankalardan biriyle çalışıyor olmanız gerekli. Ancak Facebook’un hangi bankalarla anlaşacağı henüz açıklanmadı. Bunun yanı sıra uygulamaya kredi kartı hesabınızı bağladıktan sonra birkaç adımı izleyerek kolayca para transferi ve ödeme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kullanıcı ödemelerini ve hesaplarını güvende tutmak için Facebook PIN ve biyometrik sistemle işlemlerinizi güvence altına alıyor. Bu iki yöntemden hangisini tercih edeceği ise tamamen kullanıcıya kalmış durumda. Facebook Pay ile yapılan tüm işlemlerle verileri şifrelediği ve kontrol ettiği açıklanan Facebook kullanıcılarının alışveriş geçmişini ve kredi kartı numaralarının uygulama dışına çıkmayacağını da açıkladı.

Ancak şirketin sürekli veri ihlali sorunlarıyla gündeme geldiğini düşünürsek Facebook’un bu sözünün ne kadar geçerli olacağı da şüpheli. Facebook Pay ilk bakıldığında kullanıcılar arasında bir etkileşim olarak görülse de aslında servisin ödeme ve para transferi noktasında potansiyelinin oldukça geniş olduğunu belirtmekte de fayda var. Sosyal medya üzerinde bulunan mağazaların oldukça fazla olduğu düşünüldüğünde Facebook Pay bu noktada kullanıcılara direk alışverişin kapılarını açıyor. Sadece küçük işletmeler değil, büyük şirketlerinde dahil olabileceği uygulama içinden online alışveriş ilerleyen dönemlerde hem satıcılara, hem de kullanıcılara geniş avantajlar sağlayacak gibi duruyor.

Facebook açısından tüm bu gelişmede önemli olan nokta tabi ki de rakamlar. Şirketin ilerleyen zamanlarda hizmete sokacağı bu servisten gerçekleştirilen transfer ve ödeme işlemlerinden küçük komisyonlar alması da bekleniyor. İlk olarak Mesennger ve Facebook için Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcıların kullanımına sunulacak olan Facebook Pay’ın sene sonuna kadar Whatsapp ve Instagram içinde açılması ve gelecek yıl bankalarla yapılacak anlaşmalara göre servisin daha fazla ülkede kullanılmaya başlanması hedefleniyor. Facebook Pay ile ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.


İlgili uygulamalar
Instagram için yeni adım alışveriş mi?Instagram için yeni adım alışveriş mi?
WhatsApp Business katalog özelliği ile dikkat çekiyorWhatsApp Business katalog özelliği ile dikkat çekiyor

PAYLAŞ