Facebook Messenger Rooms nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Facebook Messenger Rooms nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-27 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Korona virüs nedeniyle tedbir nedeniyle evlere kapanmak zorunda zorunda kalınan şu günlerde görüntülü sohbet uygulamalarının kullanımında artış görüldü. Bu nedenle harekete geçen teknoloji şirketleri görüntülü görüşme platformları üretmek adına harekete geçti. Bunlardan biri de Facebook. Facebook Messenger Rooms, popüler görüntülü arama platformları arasında yer almaya hazırlanıyor. Küresel COVID-19 salgını nedeniyle okullar ve iş yerleri evlere taşınırken görüntülü görüşme uygulamaları en kullanıcılar araçlar arasında yer aldı. Bu uygulamalar arasında parlayan Zoom, en fazla kullanılan platformlardan biri haline geldi. Geçtiğimiz günlerde Facebook'un Zoom platformuna rakip olarak yeni bir platform geliştirdiği haberi gündeme gelmişti. Facebook Messenger Rooms platformunun nasıl kullanılacağı hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Facebook Messenger Rooms nasıl kullanılır?

Facebook Messenger Rooms aramalarda, gruplardaki kişi sayısını 50 kişiye çıkardı. Bunun yanı sıra Facebook hesabı olmayan kişiler de aramaya dahil olabilirler. Aramalarda, Zoom platformunda olduğu gibi zaman kısıtlaması da olmayacak. Bu sayede dhaa uzun süreli görüşmeler gerçekleştirilebilecek. Ülkemizde de kullanıma sunulduğunda, Facebook Messenger Rooms konuşmasını açmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacak.

Facebook Messenger Rooms, Zoom'a rakip oluyorFacebook Messenger Rooms, Zoom'a rakip oluyor

  • Messenger uygulamasını açın.
  • Ekranın sağ altındaki Kişiler sekmesine geçin.
  • Oda Oluştur butonuna tıklayıp katılmasını istediğiniz kişileri seçin.

Görüntülü görüşme platformlarından Zoom'a duyulan ilgi arttıkça platformun güvenlik sorunları gündeme geldi. Kullanıcılar Zoom'un güvenlik açıkları nedeniyle alternatif uygulamalar ararken, Facebook yapmış olduğu bu hamleyle beraber kullanıcıların yardımına yetişecek gibi gözüküyor. Facebook da daha önce gizlilik ve güvenlik ile ilgili büyük sorunlar yaşamış olmasına rağmen CEO Mark Zuckerberg cuma günü yaptığı canlı yayında şirketin “çok dikkatli davrandığını” ve güvenlik sorunları yaşayan diğer platformlardan “dersini aldığını” belirtti. Facebook Messenger Rooms platformu güvenlik önlemleri olarak kullanıcılara, arayanın kim olduğunu kontrol edebilme ve odayı kilitleme özelliklerini sunuyor. Oda kilitli olmadığı sürece link paylaşan herkes odaya katılım sağlayabilecekler. Oda sahibi odaya kimin katıldığını kontrol edebilecek ve dilediği katılımcıları da odadan çıkarma gücüne sahip olacaklar. 

Bunun yanı sıra kullanıcılar bu odayı Facebook kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Facebook'a bildirim gönderebilecek fakat şirket tarafından yapılan açıklamaya göre bu raporlar aramadan herhangi bir ses veya görüntü içermeyecek. Facebook, Instagram Direct ve WhatsApp uygulamalarına da Rooms özelliğini getirecek. Şirketten yapılan açıklamaya göre yeni platform bu hafta “bazı ülkelerde” kullanıma açılırken “önümüzdeki haftalarda” tüm dünya tarafından erişilebilir olacak. Facebook'un sunduğu bu özellik ile beraber Zoom uygulamasına büyük bir rakip doğru denilebilir. Facebook Messenger Rooms platformu sayesinde kullanıcılar da görüntülü görüşme için yeni bir alternatif kazanmış oldu. 



PAYLAŞ