Facebook Messenger Rooms kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Facebook Messenger Rooms kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-15 18:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

ABD’li sosyal medya platformu Facebook, Zoom’a rakip olarak geliştirmiş olduğu video konferans hizmeti Messenger Rooms’u global çapta piyasaya sürdü. Messenger uygulaması üzerinden erişilebilen bu özellik, görüşme süresinde zaman sınırı tanımadan 50 katılımcıya kadar görüntülü arama desteği sunuyor. Temelde iş ve eğitim odaklı bir görüntülü sohbet uygulaması olan Zoom, koronavirüs sebebiyle evde çalışanların veya normal kullanıcıların iletişimde kalabilmeleri için tercih ettikleri başlıca konferans uygulaması haline geldi. Ocak 2019’da sadece günlük 10 milyon kullanıcıya sahip olan Zoom, bugünlerde ise günlük 300 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.

Hanesinde Instagram ve WhatsApp gibi büyük platformlar bulunan Facebook, video konferans hizmetlerinin popülerliği ile beraber bu alana dar el atmayı ihmal etmedi. Yakın bir süre önce Zoom’a rakip olarak geliştirdiği Messenger Rooms adlı hizmetini de duyuran Facebook, 50 katılımcıya kadar görüntülü görüşme imkanı sunacak.

iOS kullanıcıları Facebook yüzünden uygulamalara giriş yapmadıiOS kullanıcıları Facebook yüzünden uygulamalara giriş yapmadı

Facebook Messenger Rooms hizmeti yayınlandı

Bağımsız bir uygulama bulunmayan Rooms, Messenger uygulaması içinden hizmet veriyor ve geçtiğimiz hafta, söz konusu özelliğin anlık mesajlaşma servisi WhatsApp’a da entegre edileceği ortaya çıkmıştı. Facebook bu meraklı bekleyişin ardından Messenger Rooms hizmetini global olarak piyasaya sürdü. ABD’li şirket kullanıcıların yakında WhatsApp ve Instagram içinden de Rooms’taki gibi görüntülü görüşmelere katılabilecek veya başlatabileceğinizi belirtiyor. Rooms özelliği şuan için sadece Facebook ve Messenger uygulamarı üzerinden kullanılabiliyor. Facebook hesabı olmayanların bile kullanıcılara davetiye göndererek görüşmelere davet edebileceği ifade ediliyor.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, video konferans sohbetlerinde geçirilen zamanın son haftalarda yüzde 1000 oranlı arttığını ifade etmişti. Messenger Rooms’un sosyal medya temelli olmasını ve ekran paylaşım özellikleri baz alındığında kurumsal alanda kullanılması ve Zoom’un sahip olduğu Pazar payını işgal etmesi henüz mümkün gözükmüyor.


Facebook, karanlık mod masaüstü kullanıcılarının beğenisine sunulduFacebook, karanlık mod masaüstü kullanıcılarının beğenisine sunuldu
Facebook Facebook "Instagram Lite" uygulamasın fişini çekti

PAYLAŞ