Facebook Messenger mesajı artık beşten fazla kişiye iletemeyecek - Haberler - indir.com

Facebook Messenger mesajı artık beşten fazla kişiye iletemeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-23 22:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Sosyal Medya

Sosyal medyanın en çok tercih edilen platformu olan Facebook, yanlış ve sahte bilgilerin yayılmasını önlemek için yeni kurallar getirmeye devam ediyor. Edinilen son bilgilere göre Facebook Messenger platformuna getirilecek kısıtlamalar test ediliyor.

İnternet dünyasının en büyük problemlerinden birisi de sahte ve yanlış bilgilerin inanması güç bir şekilde hızla yayıldığı gerçeği. Özellikle Facebook gibi sosyal medya devlerinin bu konu hakkında aldıkları önlemler yetersiz kalırken, şirketler yeni fikirleri uygulamaya koymaya devam ediyorlar.

Facebook'un yeni masaüstü sürümü karanlık mod desteğine kavuştuFacebook'un yeni masaüstü sürümü karanlık mod desteğine kavuştu

Yakında devreye sokulacak

Facebook, platformunda artış gösteren bilgi kirliliğinin önüne geçebilmek için ve yayılmasını engellemek için yeni bir kısıtlama üzerinde çalışmalar sürdürüyor. Gelen haberlere göre  Facebook Messenger kullanıcılarının, önümüzdeki günlerde gelecek olan yenilikle bir mesajı beş kişiden fazlasına gönderemeyecek. Bunun da sahte ve yanlış bilgilerin yayılma hızını bir nebze olsun düşürmesi bekleniyor.

Facebook Messenger is working on limiting the amount of threads a message can be forwarded at a time, in order to add frictions on misinformation pic.twitter.com/qRZcE0t4w6 — Jane Manchun Wong (@wongmjane) March 21, 2020

Facebook 2018 yılında bünyesinde yer alan  WhatsApp platformuna da benzer bir sınırlandırmayı getirmişti. Tersine mühendislik yapan Jane Manchun Wong'a göre özellik şu an test aşamasında ve çok yakın bir zamanda devreye sokulacak.  Facebook Messenger'da iletilen mesajların, WhatsApp'ta olduğu gibi "iletildi" ibaresi taşıyıp taşımayacakları ise şimdilik belli değil.



PAYLAŞ