Facebook, Messenger 4'ü duyurdu! - Haberler - indir.com

Facebook, Messenger 4'ü duyurdu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-25 10:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Facebook, bugün yeni ve sadeleşmiş Messenger 4'ü tanıttı. Tasarımın sadeliği ve mesajlaşma, bağlantı kurma odaklı olan güçlü özellikleri ile birlikte çıkan Messenger 4 ilerleyen haftalarda tüm dünyada kademeleri olarak kullanıma sunulacak.

Facebook, Messenger 4'ü duyurdu!

Yeni gelecek olan Messenger 4, şu anda var olan dokuz sekmesini üç sekmeye inderecek. Tüm konuşmaları Sohbetler kısmında en önemli yere konumlandıracak. Her gün resim ve video paylaşan yüz milyonlarca insan için, yeni Messenger sürümü en üstünde Kamera gibi görsel iletişim özellikleri bulunduracak. Ayrıca, insanlar bu uygulamayı Kişiler sekmesine tıkladıklarında arkadaşlarını bulabilecek, insanların hikayelerini izleyebilecek ve çevrimiçi olan herkesi görebilecekler.  Keşfet sekmesiyle ise son tekliflerden haberdar olabilecekler. Daha sonra yapabilecekleri seyahatleri ayarlayabilir ve haberleri takip edebilirler. 

Facebook Lite, iOS'a GeliyorFacebook Lite, iOS'a Geliyor

İnsanlar Messenger'da özel kullanıcı adları, emojiler ve sohbet renklerini kullanarak kendilerini ifade etmeyi seviyorlar. Faceebok, Messenger 4'e getirdiği yenilikler ile birlikte insanlara konuşmalardaki sohbet balonlarını kişiselleştirme  için birden fazla renk kullanabilme imkanı sunacak. Renk geçişleri adı verilen bu yenilikle birlikte kullanıcılar konuşma ekranını ruh hallerine göre ya da sohbet konusunu yansıtabilmek için istedikleri zaman rengini değiştirebilecek. Messenger 4'ün odak noktasında bulunan daha sade ve kullanımı kolay olan tasarım, Facebook insanların değer verdikleri kişilerle bağlantı kurmalarına yardımcı olan tüm özellikleri koruyor. Dolayısıyla anket yapmak, canlı konum paylaşmak, oyun oynamak veya grup görüntülü görüşme yapmak gibi insanların Messenger'da yapmayı sevdikleri şeylerle ilgili bir değişiklik olmayacak.

Her gün kullanılan bu uygulamanın yeni versiyonuna alışmanın zaman alabileceğini anlayan Facebook, Messenger 4'ü kademeli olarak kullanıma sunacak. Facebook, yakın tarihlerde telefonunuzdan gelen ışığı kesen Karanlık Mod gibi birçok özelliği sunmayı planlıyor. Tasarımına bakıldığında Sohbet ederken sağ üst kısımda arama ve görüntülü arama butonlarının bulunduğunu görüyoruz. Alt kısımda ise kamera, galeri ve sesli kayıt düğmelerinin yanında sohbet kısmı yer alıyor. Karanlık Mod özelliği ile paylaşılan bir görselde sohbet butonunun rengi değiştirilmiş. Ayrıca Karanlık Mod'un bu uygulamaya yakıştığını da belirtmek gerekiyor. Yeni sürümünü kademeli olarak yayınlayacak olan Facebook, bu hareketinin uygulamaya alışma konusunda gerekli bir adım olduğunu belirtiyor.


Türkiye için özel Facebook Messenger Lite iOS yayınlandıTürkiye için özel Facebook Messenger Lite iOS yayınlandı
Facebook Görüntülü Konuşmaya Yeni Bir Boyut KatacakFacebook Görüntülü Konuşmaya Yeni Bir Boyut Katacak
Facebook’tan Workplace için özel güncellemeler geldiFacebook’tan Workplace için özel güncellemeler geldi

PAYLAŞ