Facebook Lite

Facebook Lite "Karanlık mod" özelliğine kavuştu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-17 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

iOS 13 ve Android 10’la hayatımıza giren yerleşik karanlık mod desteği birçok uygulamanın karanlık mod özelliğini yayınlamasını hızlandırmıştı. Bu uygulamalar arasında geriden gelmesiyle bilinen Facebook ise Facebook Lite için karanlık mod özelliğini yayınladı.

Yeni işlerim sistemleri karanlık mod özelliğini standart bir özellik olarak karşımıza çıkartsa da hala birçok şirket uygulamaları için karanlık mod özelliğini yayınlamamış durumda. Bunların başında ise Facebook geliyor. Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarına sahip olan Facebook bu alandaki güncellemelerini oldukça geç yayınlıyor. Ana uygulamasına karanlık mod desteği sunması beklenen şirket özelliği önce Facebook Lite için yayınladı.

Google ve Facebook hesaplarını çalmaya odaklanan tehilkeli 9 Android uygulaması!Google ve Facebook hesaplarını çalmaya odaklanan tehilkeli 9 Android uygulaması!

Facebook’un ana uygulamasında karanlık mod kendini Kasım ayında göstermiş ancak özelliğin resmi çıkış tarihi açıklanmamıştı. O günden sonra Facebook’tan da herhangi bir açıklama gelmemişti. Ancak bugün yaşanan gelişme şirketin önceliği Facebook Lite uygulamasına verdiğini gösteriyor. Gün itibariyle karanlık mod özelliğini kullanıma açan Facebook özelliği tüm Facebook Lite kullanıcılarına sundu.

Facebook Lite, Türkçe Olarak da İndirilebilecek!

Facebook Lite’ı karanlık modda kullanabilmek için kullandığınız uygulamanın güncel olması gerekiyor. Uygulamanın güncel olduğundan emin olduktan sonra özelliği “Hamburger menüsü”nün altından aktif hale getirebilirsiniz. Eğer güncel bir uygulama kullanmanıza rağmen karanlık mod özelliğine hala erişemiyorsanız biraz daha beklemeniz gerekebilir. Konuyla ilgili Facebook’un yapmış olduğu açıklamaya göre özelliğe tüm kullanıcıların erişmesi zaman alacak.

Facebook Lite’ın karanlık mod desteği almasından sonra gözler uzun bir süredir karanlık mod desteğine kavuşması beklenen WhatsApp’a yöneltilmiş durumda. henüz bu konu hakkında bir açıklama yapmayan şirketin WhatsApp için karanlık mod özelliğini ne zaman yayınlayacağı henüz belli değil.


İlgili uygulamalar
Facebook, Windows 10 uygulamasının fişini çekmeye hazırlanıyor.Facebook, Windows 10 uygulamasının fişini çekmeye hazırlanıyor.
Facebook Gaming, yayın denetimi aracını duyurduFacebook Gaming, yayın denetimi aracını duyurdu

PAYLAŞ