Facebook kullanıcı verileri geliştiricilere açıldı - Haberler - indir.com

Facebook kullanıcı verileri geliştiricilere açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-03 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya platformlarından en çok kullanıcı sayısına sahip olan Facebook, kullanıcı verileri için beklenmedik bir karar aldı. Dünyaca meşhur birçok marka Facebook'u kullanmayı bırakırken, firma kullanıcılara ait veriler aktarıldı. Geliştiricilerin erişebileceği dile getirilen bu verilerin, hangi kullanıcılara ait oldukları hakkında bir takım bilgiler paylaşıldı. Facebook platformunun daha önce de aynı yöntemle kullanıcılara ait verileri paylaştığı biliniyor. Ancak bu paylaşım birçok insan tarafından hoş karşılanmıyor.

Facebook kullanıcı verileri geliştiricilere sunuldu

Kullanıcı sayısı yaklaşık olarak 3 milyara sayısına ulaşan dünyanın popüler sosyal medya platformu olarak adından söz ettiren Facebook, kullanıcılara ait veri ve bilgilerle birçok kez gündem olmayı başarmıştı. Yeni gelen haber de kullanıcıları memnun edecek düzeyde değildir. Çünkü son günlerde yoğun eleştirinin altında olan platform, eski kullanıcılara ait verileri, geliştiriciler için erişilebilir hale getirdi. Bunun için de bir blog gönderisi paylaştı.

Facebook'ta bir kullanıcı nasıl sessize alınır?Facebook'ta bir kullanıcı nasıl sessize alınır?

Konuyla ilgili olarak aktarılan bilgilere göre 90 günden fazla süredir platforma giriş yapmayan hesaplara ait Facebook kullanıcı verileri, paylaşılan veriler oldu. Bu durumda binlerce geliştiricinin çalışmaları için bu hesaplara ait verileri görüntüleyebileceği ve üzerinde çalışabileceği anlamına geliyor. Konuyla ilgili olarak daha önceden alınan bu kararlar doğrultusunda, paylaşılan verilerin 90 günden daha fazla giriş yapmayan hesaplara ait olacağı da belirtilen durumlar arasındadır. Bu hesapların da geliştiricilerle birlikte, insanların işine yarayacak yeni sistemler ve uygulamalar geliştirebileceği söylendi. Facebook hakkında ortaya çıkan bu iddiaların arkasından neler yaşanacağı hakkında şu an için bir şey söylemek için erken olarak değerlendiriliyor. 


Coca-Cola, Facebook boykotuna katıl 7 milyar dolarlık zarara neden olduCoca-Cola, Facebook boykotuna katıl 7 milyar dolarlık zarara neden oldu
iOS’te Facebook karanlık mod desteğiiOS’te Facebook karanlık mod desteği
Facebook Pinterest benzeri uygulaması Hobbi'nin fişini çektiFacebook Pinterest benzeri uygulaması Hobbi'nin fişini çekti

PAYLAŞ