Facebook kullanıcı şifrelerini korumuyor! - Haberler - indir.com

Facebook kullanıcı şifrelerini korumuyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-22 12:06:03
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Sosyal medyada en çok kullanıcıya sahip platform Facebook olsa da geçtiğimiz yıl en güvensiz şirketler listesinde birinci geldi. Bu sefer Facebook, ocak ayında kullanıcıların şifrelerini herhangi bir güvenlik önlemi olmadan düz metin olarak sakladığı ve güvenlik açığı olduğu ortaya çıktı.

Son zamanlarda yaptığı hatalar ve güvenlik sorunlarıyla sürekli gündemde olan Facebook, yakın zaman önce de Mahremiyet için yeni stratejisini açıklamıştı. 2019 yılının başlarında kullanıcı şifrelerini düz metin olarak sakladığını ve sistemlerinde hata bulunduğunu söyledi. Normalde şifrelenmesi gereken parolalar şifrelenmediği için milyonlarca Facebook ve binlerce Instagram kullanıcı etkileniyor.

Facebook'a gizli verileri sattığı iddiası ile soruşturma açıldıFacebook'a gizli verileri sattığı iddiası ile soruşturma açıldı

Facebook bilgileri not defterine kaydeder gibi koruyor!

Siber güvenlik gazetelerinin açıklamalarına göre Facebook, 2012 yılından bu yıla kadar parolalar için hiçbir güvenlik koruması yapmamış. Krebs ayrıca, keşfedilen açık sayesinde 20 bin Facebook çalışanı, 200-600 milyon arası kullanıcının parolalarına kolay bir şekilde ulaşabildiği söyleniyor.

Facebook yazılım mühendislerinden Scott Renfro, yapılan haberlere açıklama niteliğinde şirketin güvenlik açığını kötüye kullanmadığını ve bunu kullanıcılara bildirmesine rağmen şifreleri sıfırlama zorladığını söylüyor.Parolaların güvenlik açığının kötüye kullanmadığını belirten ve kötüye kullanıldığına dair kanıt olmadığını belirten Renfro, kötüye kullanımlarda kullanıcıları uyardığını da belirtiyor.


İlgili uygulamalar
Yeni Zelanda katliamı sonrasında Facebook ve YouTube görüntüleri silmeye devam ediyor!Yeni Zelanda katliamı sonrasında Facebook ve YouTube görüntüleri silmeye devam ediyor!

PAYLAŞ