Facebook karanlık mod görüntüleri ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Facebook karanlık mod görüntüleri ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-22 10:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son dönemde başta sosyal medya uygulamaları olmak üzere, çeşitli uygulamalar için karanlık mod özelliğinin getirilmeye devam edildiğini görüyoruz. Özellikle iOS tarafında iOS 13’ün güncellenmesi ile beraber tüm iPhone kullanıcılarına karanlık mod özelliği getirilmişti. Bu durum ile beraber uygulama geliştiricileri de karanlık moda uygun güncellemeler yaparak uygulamalarına karanlık modu getirmeye devam ediyorlar. Android tarafında ise Android 10 ile beraber karanlık moda geçiş yapıldığını görüyoruz. Şimdi ise sosyal medya devi Facebook’un karanlık mod üzerindeki çalışmalarının sürdüğü ortaya çıktı.

Faebook’a Karanlık Mod Geliyor

Facebook “İstanbul” rehberi yayımladıFacebook “İstanbul” rehberi yayımladı

Şirketin bu yılın mayın ayında internet sitesi üzerinde bazı değişiklikler yapacağı duyurulmuştu. Söz konusu değişim duyurusunu gerçekleştiren Facebook’un Android uygulaması üzerinde yeni bir tasarımını test ettiği ortaya çıktı. Yeni güncelleme ile beraber mavi ve beyaz tonlarına hakin yeni ana sayfa gözükürken, bu sayfanın koyu renge büründüğünü görüyoruz. Karanlık mod son dönemde popüler hale gelmeye devam ederken, özellikle OLED ekranlı akıllı telefonlarda pil tasarrufu da anlamına geliyor. Diğer yandan göz yorgunluğu için karanlık modun daha etkili olduğunu söyleyebiliriz.

İnternet sitesinde yapılan yeniliklere göre ana sayfa daha düzenli bir hale geliyor. Ana sayfada daha az simge yer alırken, sol tarafta ise uygulamalar listeleniyor. Yeni tasarım üzerinde henüz geliştirici tasarımları tüm hızıyla sürerken, yeni sürümle beraber birçok detay yeniliğin olması bekleniyor. Karanlık mod ise dilendiği zaman geçiş yapılabilecek bir seçenekle sunulacak.


İlgili uygulamalar
Facebook Calibra logosu yüzünden davalık olduFacebook Calibra logosu yüzünden davalık oldu
Facebook çocuklar için önlem alıyor!Facebook çocuklar için önlem alıyor!

PAYLAŞ