Facebook iOS işletim Facebook Lite desteğine son verdi - Haberler - indir.com

Facebook iOS işletim Facebook Lite desteğine son verdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-13 14:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Ünlü sosyal medya platformu Facebook'un düşük sisteme sahip olan akıllı cep telefonlarda kullanılması için geliştirmiş olduğu Facebook Lite uygulaması, iOS akıllı cihazlarda bulunan desteğini kaybetti. Uygulamaya giriş yapmak isteyen kullanıcılar, özel bir bilgilendirme mesajıyla karşılaşıyor. Yüksek kullanıcı sayısına ulaşan birçok uygulama geliştiricisi, düşük seviyeye sahip olan akıllı cep telefonlarda da sorunsuz bir şekilde çalışması adına uygulamanın "Lite" sürümlerini yayınlıyorlar. Söz konusu bu sürümler daha az sayıda özellik sundukları için uygulamanın temel görevini yerine getirirken cihazın daha az yorulmasını sağlıyor. Bu uygulama geliştiricilerinden birisi olan sosyal medya lideri Facebook, dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından Facebook için "Facebook Lite" adlı bir uygulama yayınlamıştı. 

Şirketin Lite adlı uygulaması, özellikle giriş seviyesinde ve eski akıllı cep telefon kullanan kişiler tarafından tercih ediliyor olsa da Facebook, bundan sonraki iOS cihazlarda Lite sürümlerini desteklememe kararı verdi. Brezilya'daki bazı Facebook Lite kullanıcıları, uygulamaları başlatmaya çalıştıklarında karşılarına uygulamanın devre dışı bırakıldığına dair bir uyarı mesajı aldıklarını dile getirdiler. Bir Facebook sözcüsü, MacMagazine’e yaptığı açıklamada, “Az sayıda kullanım ve uygulamalarımızdaki deneyimi geliştirmek için yaptığımız iyileştirmeler nedeniyle artık iOS cihazlarda Facebook Lite’ı desteklemeyeceğiz” ifadelerine yer verildi. 

Facebook Covid-19 medya okur yazarlığı kampanyasını Türkiye'den başlattıFacebook Covid-19 medya okur yazarlığı kampanyasını Türkiye'den başlattı

Aslında şirket 2017 yılında Facebook Lite platformunun 200 milyondan fazla aylık kullanıcı sayısının olduğunu iddia etmiş ve 2018 yılında Android sürümler için 1 milyardan daha fazla indirme gerçekleştiğini açıklamıştı. Bununla beraber aynı zamanda yıllar ilerledikçe yeni akıllı cep telefonlara yönelen insanlar sosyal medyanın Lite sürümünü kullanmaktan vazgeçtiler. Özellikle de iOS kullanıcıları, akıllı cep telefonlarında Facebook Lite yerine direk olarak Facebook uygulamasını kuruyorlardı. Şirket de durum böyle olunca zaten çok fazla kullanılmayan uygulamaya daha fazla destek vermek istememiş gibi görünüyor. 

Android kullanıcılarını etkilemiyor

Facebook Lite’ın kapanma kararı şu an için yalnızca iOS kullanıcılarını ilgilendiriyor. Android kullanıcıları ise Facebook Lite’a erişim sağlamaya devam edebiliyorlar. Facebook’un önümüzdeki dönemde Android sürümünde de benzer hamleler yapıp yapmayacağını ise zaman gösterecek. Söz konusu bu konu ile ilgili elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde değişiklik yaşanıp yaşanmayacağı ise bilinen bir durum değildir. 


İlgili uygulamalar
Facebook Sayfalar tasarımı değişiyorFacebook Sayfalar tasarımı değişiyor
Facebook'tan iOS 14 hakkında çarpıcı açıklamalarFacebook'tan iOS 14 hakkında çarpıcı açıklamalar
Facebook Pixel nedir ?Facebook Pixel nedir ?

PAYLAŞ