Facebook Instagram beğenileri satan ve kullanıcıları verilerini çalan iki siteye dava açtı - Haberler - indir.com

Facebook Instagram beğenileri satan ve kullanıcıları verilerini çalan iki siteye dava açtı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-20 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medya dünyasının lider ismi Facebook, Instagram'da beğeni ve yorum sayan İspanyol merkezli bir internet sitesiyle Facebook kullanıcılarının şifrelerini ele geçirerek kullanıcı verilerini kullanan ABD merkezli bir internet sitesine dava açtı. Facebook, genellikle kendisine açılan davalarda gündeme gelse de bu kez kendisinin iki farklı internet sitesine açmış olduğu dava ile gündeme geldi. Facebook, Instagram ve Facebook verilerinden kazanç sağlayan biri ABD merkezli diğeri ise İspanya merkezli olan iki şirkete dava açtı. Sosyal medya devi, söz konusu ili internet sitesine açmış olduğu davalara bugün yayınladığı bir blog yazısıyla duyurusu yapıldı. Facebook'un sosyal medya devinin açmış olduğu iki dava şirketin son bir buçuk yıl içinde açmış olduğu davlar zincirinin iki yeni halkası olarak değerlendirilebilir. 

Instagram beğeni ve yorumların satılması sebebiyle Facebook dava açtı

Facebook'un İspanya'da açmış olduğu davanın konusu Instagram platformunun beğeni ve yorumlarının satılmasıdır. Facebook'un açmış olduğu davalardan ilki, İspanya’nın başkenti Madrid’de açıldı. Sosyal medya devi Facebook, söz konusu bu davada Instagram beğenileri ve yorumları satan bir siteyi işleten MGP25 Cyberint Services isimli bir şirketi mahkemeye verdi. Fcaebook platformunun İspanya'da açtığı davayla ilgili açıklama yapan Facebook yöneticisi Jessica Romero, dava edilen şirketin resmi Instagram uygulamasının sistemlerine bağlanan sahte bir sistem kurarak Instagram’ın kısıtlamalarından kaçtığını açıkladı. Romero, Facebook’un bu hizmetin sonlandırılması için gönderdiği mektuba rağmen internet sitesini çalıştırmaya devam ettikleri için şirkete dava açtıklarını söyledi.

Instagram'da ciddi bir güvenlik açığı bulan Türk gençler para ödülünü reddetti!Instagram'da ciddi bir güvenlik açığı bulan Türk gençler para ödülünü reddetti!

Sosyal medya devi Facebook, İspanya'da açtığı davanın yanı sıra ABD'nin San Francisco şehrinde de massroot8.com isimli internet sitesinin sahibi olan Muhammed Zaghar’a karşı bir dava açtı. Zaghar'ın sahibi olduğu internet sitesi, birde fazla Facebook hesabının tek ekrandan yönetilmesine izin verdiğini iddia ediyor. Fakat, internet sitesine Facebook bilgileriyle giriş yapıldığında kullanıcıların Facebook şifreleri Zaghar’ın eline geçiyor. Kullanıcılarının Facebook şifrelerini eline geçiren Muhammed Zaghar, bu şifreleri, kullanıcıların hesaplarına gizli bir şekilde erişmek ve arkadaşlarından veri toplamak için kullanılıyor. Facebook’un Zaghar’a açtığı davanın ortaya çıkarılan belgelerde Zaghar’ın 5.500’den fazla Facebook hesabına eriştiği görülüyor. Facebook, Zaghar’a açtığı davada, hack suçlarını belirleyen Bilgisayar Sahtekarlığı ve Kötüye Kullanım Yasası’nın ihlal edildiğini öne sürdü. 

Muhammed Zaghar’a açılan dava hakkında da açıklama yapan Jessica Romero, Facebook’un İspanya’dakine benzer bir şekilde Zaghar’a vazgeçme mektubu göndermiş olmasına rağmen Zaghar’ın internet sitesini devre dışı bırakmadığını söyledi. Romero, Zaghar’ın dava açılan site dışında Facebook beğeni ve takibi satan iki siteyi daha işlettiğini belirtti. 


Facebook'ta Messenger Odaları nasıl oluşturulur?Facebook'ta Messenger Odaları nasıl oluşturulur?
Facebook, Messenger için Face ID özelliğini test etmeye başladıFacebook, Messenger için Face ID özelliğini test etmeye başladı
Spotify'a Instagram benzeri bir özellik geliyorSpotify'a Instagram benzeri bir özellik geliyor

PAYLAŞ