Facebook içerik denetimi için Reuters ile anlaşma yaptı! - Haberler - indir.com

Facebook içerik denetimi için Reuters ile anlaşma yaptı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-17 17:31:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Facebook içerik denetimi izin Reuters’le anlaştığını resmi olarak duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Facebook’s Third-Party Fact-Checking Program” etkinliğinde açıklama yapan şirket medyadaki yanlış bilgilerin düzeltilmesi için Reuters’le ortak çalışacaklarını duyurdu. Haber ajansı bünyesinde oluşturduğu geniş denetimle ilk olarak Instagram’ı denetleyen Reuters, şimdi Facebook’u denetleyecek.

Facebook, Windows 10 uygulamasının fişini çekmeye hazırlanıyor.Facebook, Windows 10 uygulamasının fişini çekmeye hazırlanıyor.

“Fact-checking” Türkçesiyle “Doğruluk Denetleme” adı verilen birim, Reuters çatısında doğru haber içeriği sağlamak için çalışacak. Kullanıcılar tarafından oluşturulan fotoğraf, video, paylaşım ve diğer içeriklerin gerçekliğini teyit edecek birim yanlış bilgilerin kaldırılmasını sağlayacak.

Sosyal medyada yanlış kaynaklar silenecek!

“Reuters Küresel Ortaklıklar Direktörü Jess April” konuyla ilgili olarak “ Sosyal medyada dünya çapında bir bilgi kirliliği var. Bu, toplumu olumsuz etkileyen ve gittikçe büyüyen bir konudur. Haber kuruluşlarının ve platformlarının yanlış haberleri yaymasına edindiğimiz misyon ile dur diyeceğiz” açıklamasını yaptı. Sosyal medyada kullanıcılar tarafından oluşturulan içerikleri en iyi şekilde kontrol etmek için şirket içi uzmanlıklarını kullandığının altını çizen April şirketin 2018 yılından beri yanlış bilgilendirme yapan içerik ve haberlerle mücadele içinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Facebook, 3,2 milyar sahte hesabı kaldırdı

“Facebook Dürüstlük Ortaklıkları Keren Goldshlager” ise konuyla ilgili açıklamasında “Doğrulama kontrol programımızı genişletmek ve yanlış bilgilendirme ile mücadele, çalışmalarımızın önemli bir parçası. Reuters’ın ABD ortaklığımıza katılması bizi heyecanlandırıyor. Aynı zamanda görsel doğrulama ve kullanıcı tarafından oluşturulan içerik konusundaki uzmanlıklarından da fazlasıyla yararlanacağımızı biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Şimdilik Facebook’taki İngilizce ve İspanyolca içeriklerin denetiminden yükümlü olan şirketin ilerleyen günlerde Facebook’la tüm dünyada paylaşılan içerikleri kapsayan bir denetleme anlaşması yapıp yapmayacağı henüz bilinmiyor.


İlgili uygulamalar
Facebook Gaming, yayın denetimi aracını duyurduFacebook Gaming, yayın denetimi aracını duyurdu
Facebook Lite Facebook Lite "Karanlık mod" özelliğine kavuştu

PAYLAŞ