Facebook Hikayeler Tam 300 Milyon Kullanıcı Sayısına Erişti - Haberler - indir.com

Facebook Hikayeler Tam 300 Milyon Kullanıcı Sayısına Erişti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-27 11:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en fazla üyesine sahip sosyal medya platformu olan Facebook’un istatistiklerine yönelik açıklamaları devam ediyor. Şirketin Hikayeler adlı bir özelliğini kullanıcılarına sunduğu günden itibaren artık tam 300 milyon aktif kullanıcı tarafından bu Hikayeler özelliğinin kullanıldığı açıklandı. Facebook’un başlarda aslında fazla sevilmeyen ve ilgi görmeyen bu özelliği zamanla kullanım düzeni yakaladı ve 300 milyon kişi seviyelerine kadar erişti. Kullanıma çıktıktan aylar sonra ile istenilen seviyeye erişmeyen bu Hikayeler özelliğinin kaldırılması bekleniyordu. Ancak durum öyle olmadı ve uzun bir süredir yayında olan bu özellik için işler yolunda açıklaması geldi.

Yapılan duyuruya göre Facebook ve Messenger üzerinden günlük tam 300 milyon kişinin Facebook Hikayeleri aktif bir şekilde kullandığı belirtildi. Bu iki uygulaması arasındaki kullanım farkı belirtilmezken, toplamda 300 milyon kullanım rakamı olduğunu belirtmiş oldu. Haziran ayında Instagram tarafında duyurulan rakama göre ise günlük Hikayeler kullanım oranı tam 400 milyon seviyelerinde olduğu belirtilmişti. Bu durumda Facebook’un Instagram’a bir hayli yaklaştığı gözüküyor. Facebook hanesinde yer alan bu Hikayeler özelliğini daha iyi sunabilmek adına rakip platformlarda yer alan hikayeler özelliklerinden farklı olarak çeşitli yenilikler getirmeye gayret gösteriyor.

Facebook Dating Test sürüşüne başladı; peki nasıl çalışıyor?Facebook Dating Test sürüşüne başladı; peki nasıl çalışıyor?

Yenilkçi Özellikler

Bu noktada Etkinlik ve Grup hikayeleri ile tüm doğun günü dileklerini tek bir fotoğrafta toplayan hikaye özellikleri gibi birçok sistemleri platformuna ekliyor. Bu gibi yenilikçi ve kullanışlı yaklaşımlar ile Facebook Hikayelerin büyük kitlelere hitap ettiği ifade ediliyor. Şuan için hikaye müzikleri ve interaktif hikayeler özellikleri üzerinde şirketin çalışmaları sürüyor. Müzik özelliği sayesinde kullanıcılar hikayelerine tıpkı bir sticker gibi şarkının bir bölümünü ekleyebilecekler.

Bu kadar yoğun kullanımın bir başka nedeni ise hikayeler üzerinden reklam paylaşımının tüm dünyada kullanıma başlatması olarak gözüküyor. Reklam özelliği 2018’in başlarında duyuruldu ve bir hayli geniş kitleler için yoğun kullanıma sahip oldu. Facebook’un geliştirmeye devam ettiği hikayeler özelliği bakalım daha ne gibi özelliklere sahip olacak göreceğiz. Ayrıca Hikayeler özelliğin mimarlarından olan Snapchat ise kullanıcı kaybetmeye devam ederken Facebook’un izlediği politika ile oldukça iyi seviyelere eriştiğini görebiliyoruz.  


ABD Başkanı Donald Trump, Google ve Facebook'a savaş açtıABD Başkanı Donald Trump, Google ve Facebook'a savaş açtı

PAYLAŞ