Facebook Gruplar için toplu mesajlaşma özelliği geldi - Haberler - indir.com

Facebook Gruplar için toplu mesajlaşma özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-12 15:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Facebook Gruplar içerisindeki kullanıcıların birbirleri ile konuşabilmeleri ve iletişim kurabilmeleri için çeşitli Messenger özellikleri geldi. Bu özelliklerden en dikkat çeken ise şu oldu: Facebook Gruplar için toplu mesajlaşma özelliği geldi

Yeni gelen özellikler

Facebook Gruplar içerisine yeni bir özellik geldi. TechCrunch'ın yaptığı bir habere göre, Gruplar içerisinde Messenger üzerinden 250 kişiye kadar katılabilen sohbet seçeneği getirildi. Sohbetler en fazla 50 kişilik sesli veya görüntülü olabiliyor. Bu özelliğin gelmesindeki temel amaç, kitap kulübü veya diğer kulüplerin büyük grup üyelerinin birbirleri arasında küçük çaplı buluşmalar gerçekleştirmesini sağlamak. Grup içi sohbetler tüm grup üyeleri tarafından görüntülenebiliyor. Bu grup içerisindeki herhangi bir kişi sohbete katılabiliyor veya davet edilebiliyor.

Facebook para cezasından kurtulamadıFacebook para cezasından kurtulamadı

Facebook sohbet oturumu içerisindeki her bir mesaj için bildirim yollamıyor. Eğer sohbete katılmak için davet gelirse, daha sonra bildirim almaya başlıyorsunuz. Öte yandan kullanıcılar sadece kendilerinden bahsedilen mesajların bildirimlerini almak için tercih yapabiliyor. Grup yöneticileri de sohbetleri kapama veya oluşturma imkanına sahip olacaklar. Bu sayede yöneticiler sohbet başlatması veya gereksiz konuşmaların önüne geçebilecek. Facebook bu özellikleri kademeli olarak yaymaya başlayacak. Gruplar için gelen bu mesajlaşma özelliği gerçekten can alıcı bir özellik diyebiliriz. Çünkü satranç ve kitap grupları gibi topluluğun fazla olduğu ve bilgi paylaşımının gerekli olduğu gruplar, birçok konuşma yapabiliyor. Bu konuda farklı uygulamaları tercih edebiliyorlar. Örneğin Skype, Discord gibi günümüzün popüler iletişim uygulamaları hem oyuncular hem de bu gruplar tarafından oldukça sık tercih ediliyor. 

Bu konuda daha çok etkileşim almak isteyen Facebook'ta bu şekilde bir adım atarak gruplar arasındaki iletişimi bir adım daha yukarı taşımış bulunuyor. Facebook son dönemlerde içerisindeki pozisyon değişimleri, yöneticilerin istifası ve birçok güvenlik sorunları ile gündemimize geliyordu. Fakat şirket hızlı bir şekilde toparlanıp kaldığı yerden devam ediyor. Instagram'a gelen özellikler ve Facebook'a gelen özellikler göz önüne alındığında gerçekten şirket başarılı işler çıkartıyor. Özellikle Instagram tarafında gerçekleştirdiği muhteşem yenilikler sayesinde artık daha fazla etkileşim alabiliyor. Çünkü kullanıcılar bu özellikler sayesinde daha fazla paylaşım yapabiliyor ve aradıklarını daha kolay bulabiliyorlar.


Facebook hesabını silmek isteyenler, daha uzun süre bekleyecekFacebook hesabını silmek isteyenler, daha uzun süre bekleyecek
Facebook, Yakındaki Arkadaşlar Özelliği YenileniyorFacebook, Yakındaki Arkadaşlar Özelliği Yenileniyor
Facebook İçin iOS Lite Uygulaması GeliyorFacebook İçin iOS Lite Uygulaması Geliyor

PAYLAŞ