Facebook Gruplar için sunulan yenilikler - Haberler - indir.com

Facebook Gruplar için sunulan yenilikler

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-05 20:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Facebook, sahip olduğu Gruplar özelliği için getirmiş olduğu yenilikleri duyurdu. Yeni yönetici araçları ve genel grup kullanımı hakkında bir dizi açıklama, şirketin yıllık Topluluk Zirvesi kapsamında yapıldı.

Facebook, 2020 yılı içerisinde yapılan diğer tüm etkinliklerde olduğu gibi çevrim içi ortamda düzenlenen Topluluk Zirvesi etkinliğini de ekim ayının başında gerçekleştirdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl yapılan etkinlikte de şirket, özellikle platform içerisinde yer alan gruplar için kullanıma sunacağı yenilikler hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Facebook, Google ve Twitter CEO'larına mahkeme celbi gönderilecekFacebook, Google ve Twitter CEO'larına mahkeme celbi gönderilecek

Facebook Gruplar için sunulan yenilikler

Admin Assist (Yönetici Yardımı)

Facebook tarafından gruplar için yapılan en önemli yeniliklerin başında Admin Assist (Yönetici Yardımı) geliyor. Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre Admin Assist, grup yöneticilerinin gruptaki hakimiyetini güçlendirecek ve ciddi derecede kolaylık sağlayacak. Aslında bunu otomatik moderasyon sistemi olarak tasvir etmemiz daha doğru olur. Zira Admin Assist’i kendi kriterlerinize göre otomatik olarak işlem yapacak şekilde ayarlayarak grup içindeki paylaşımları daha kolay denetleyebileceksiniz.

Yeni özelliğin biraz daha detayına inelim. Yönetici Yardımı, çalışma mantığı itibariyle şu şekilde işliyor: İlk olarak grup yöneticisinin, kendi istediği kriterlere göre Yönetici Yardımı’nda görevler belirlemesi gerekiyor. Yönetici bu görevleri ayarladıktan sonra Yönetici Yardımı, grup içerisinde bu görevleri otomatik olarak çalıştıracak ve paylaşımları yöneticinin yerine denetleyecek.

Örneğin, belirli anahtar kelime ya da bağlantı içeren paylaşımları ya da bir süredir grup içerisinde aktif bir rol almayan kişilerin yaptığı paylaşımları Yönetici Yardımı sayesinde otomatik olarak reddedebilirsiniz. Facebook, yöneticilere bunun gibi araçlar sağlayarak grup içerisindeki hakimiyetini hem güçlendirmeyi hem de kolaylaştırmayı hedefliyor. Kısacası Yönetici Yardımı, grubunuzda yer alan hangi içeriğin yayınlanabileceğini veya kimlerin paylaşım yapabileceğini önceden belirleyerek zamandan tasarruf edebilmenizi sağlayan şahane bir sistem olacak.

Facebook yönetiminin, gruplar için getirdiği bu özelliği bilgisayar sürümünden başlayarak önümüzdeki aydan itibaren kullanıcıların kullanımına sunacağını açıkladı. Sonrasında ise kademeli olarak mobil cihazlara da gelecek.

Facebook Grup Konuları

Facebook, artık gruplar üzerinde belirli içeriklerin hashtag kullanılarak kategorize edilmesine de izin veriyor. Bu bağlamda yöneticiler ve üyeler, bir anahtar kelime ya da kelime öbeğinden önce hashtag kullanarak paylaşımlarına konu ekleyebilecek. Ayrıca yöneticiler isterse grup üyelerinin konuları kolayca görmesi için konuları grubun üst kısmına sabitleyerek kolay erişim imkanı sağlayabilecek.

Brand Collabs Manager, genel gruplar için sunuluyor

Geçtiğimiz ay içerisinde Facebook, grup yöneticilerine emeklerini bir gelir kapısına dönüştürmelerine yardımcı olmak için yeni bir yol sağlamıştı. Yöneticiler için sağlanan bu özelliğe göre grup yöneticileri diledikleri zaman markalar ile işbirliği içerisine girerek onların kitlelerine erişebilmesini ve ürünlerini tanıtmasını sağlıyor. Böylelikle hem yöneticiler markalarla ortaklık sağlayarak gelir elde edebiliyor hem de markalar kendilerine yeni bir pazar alanı bulabiliyor.

Şimdi Facebook, Brand Collabs Manager isimli aracını genel gruplar için kullanıma sunmaya başlıyor. Markalar, Brand Collabs Manager’da potansiyel ortaklık fırsatları aramaya başlarken, sponsorlu içerik yaptırabileceği genel gruplara erişim sağlayabilecekler.

Başlangıçta Brand Collabs Manager’da yalnızca genel gruplar listelenecek. Ancak Facebook, özel gruplar için de sponsorlu içerik imkanı sağlamak için çalışmalar yaptığının altını çizdi.

Herkese açık gruplar için yeni özellikler

Facebook, grup katılımını artırmak için de belli düzenlemeler yaptığını söyledi. Sosyal medya devi, bu amacını herkese açık grupların keşfedilmesini daha kolay bir hale getirerek gerçekleştirmeyi hedefliyor. Örneğin birisi bir bağlantı paylaştığında, onunla ilişkili herkese açık olan gruplardaki paylaşımlar haber kaynağında görünecek. Böylelikle ilgili tartışma konusunun geçtiği diğer grupları ve paylaşımları da keşfedebileceksiniz.

  • İlgili tartışmalar: Birisi Facebook’ta bir bağlantı yayınladığında veya bir gönderiyi paylaştığında, bunları haber kaynağındaki ilgili tartışmalar kısmında görebileceksiniz.
  • Gruplar sekmesi: Gruplar sekmesini ziyaret ettiğinizde, ilgi alanlarınızla ilgili genel gruplardan gelen gönderilerin yanı sıra, size önerilen popüler gönderileri görebilirsiniz.
  • Keşfedilebilirlik: Genel gruplardan gelen gönderileri artık Facebook uygulamasının dışında, örneğin internette arama yaparken görmeye başlayacaksınız.
  • Üye olmadan grup içi sohbetlere katılın: Artık olası üyeler, topluluk izin verdiği sürece gruba katılmaksızın içerideki sohbetlerde kendine yer edinebilir. Ayrıca yöneticiler, kimlerin onay almadan gönderi paylaşabileceği gibi grup ayarları üzerinde tam denetime sahip olmaya da devam edecek.



İlgili uygulamalar

PAYLAŞ