Facebook gizlilik davası nedeniyle 6.5 milyon dolar ödeyecek - Haberler - indir.com

Facebook gizlilik davası nedeniyle 6.5 milyon dolar ödeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-21 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Facebook gizlilik davası nedeniyle bu sefer tam 6 buçuk milyon dolar ödemek zorunda kalacak.

Birçok platformu tek çatı altında toplayan Facebook şirketinin sicili gizlilik konusunda hayli kabarık. Buda şirketin çatısı altındaki sosyal medya platformlarının sık sık denetlenmesine neden oluyor. Facebook’un bu dönemler neredeyse her gün yeni bir skandalla gündeme gelmesi de şirkete olan güvensizliğin ana nedenlerinden beri.

Cambridge Analytica, Twitter'dan veri almadıklarını söylediCambridge Analytica, Twitter'dan veri almadıklarını söyledi

Şirket gizlilik konusunda son dönemlerde hassas davranmaya çalışsa da başı bir türlü beladan kurtulmuyor. Her dönem farklı bir davayla gündeme gelen Facebook bu kez yine gizlilik davasıyla gündemde.

Bünyesinde WhatsApp ve Instagram gibi dev platformları da katmasıyla değerini arttıran şirket çeşitli güvenlik sorunlarıyla baş etmeye çalışıyor.

Facebook'un başı bir kez daha Cambridge Analytica nedeniyle belada

İngiliz araştırma şirketi olan Cambridge Analytica ile kullanıcılarının kişisel verilerini paylaştığının ortaya çıkmasıyla son birkaç senede birçok ülkeden para cezasına çarptırılan şirketin gizlilik konusundaki tutumu bu kez Kanada’yı endişelendirdi.

Avustralya'dan Facebook'a 529 milyar dolarlık dava!

BBC’de yayımlanan bir habere göre Facebook gizlilik konusundaki endişeler nedeniyle Kanada Rekabet Bürosu tarafından açıklanan bir para cezası ile tekrar gündeme geliyor. Şirketin bu kez ödeyeceği bedel ise 6 buçuk milyon dolar.

Kanada Rekabet Bürosunun Facebook hakkında ortaya attığı iddialar hakkında henüz bir bilgi yok. Ancak şirket bu iddiaları reddederek bilgileri kabul etmediğini ve ayrıca Kanada Rekabet Bürosunun verdiği cezaya rıza göstermediğini belirtse de konun çözüme ulaşması için belirlenen cezayı ödemeyi kabul etti.


Cambridge Analytica Şirketi KapanıyorCambridge Analytica Şirketi Kapanıyor
Cambridge Analytica'nın çaldığı verilerin silinmediği, Facebook tarafından biliniyor muydu?Cambridge Analytica'nın çaldığı verilerin silinmediği, Facebook tarafından biliniyor muydu?

PAYLAŞ