Facebook evden çalışma süresini uzattı - Haberler - indir.com

Facebook evden çalışma süresini uzattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-07 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu olan Facebook, 2020’nin sonuna kadar olan çalışma iznini 2021’in Temmuz ayına kadar uzattığını açıkladı. Diğer yandan şirket çalışanlarına ihtiyaçlarını karşılaması adına ise ek 1000’er dolar ödeme yapacağını da belirtti. Yaşanan ve hala devam eden pandemi sürecine karşılık şirketlerinden evden çalışma sistemlerini uzattığı açıklamaları gelmeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde, Uber’in evden çalışmayı 2021 yılına kadar uzattığını ve çalışanlarına ise masa ve sandalye gibi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için ise ek ödeme yapacağı açıklanmıştı. Şimdi ise Facebook’da 2020’nin sonuna kadar olan uzaktan çalışma iznini 2021’in Temmuz ayına uzatıldığını açıkladı. Ayrıca masa, sandalye gibi ek ihtiyaçlar için Facebook’da 1000 dolar ek ödeme gerçekleştirecek.

Facebook evden çalışma sistemini uzattı

Facebook Covid-19 medya okur yazarlığı kampanyasını Türkiye'den başlattıFacebook Covid-19 medya okur yazarlığı kampanyasını Türkiye'den başlattı

Facebook’un geçtiğimiz günlerde New York’ta 67 bin metrekarelik bir ofis kiraladığı biliniyor. Facebook’un bir süredir devam eden kiralama anlaşması sonuçlanmış olurken, özellikle evden çalışmaların artığı ve kalıcı halde devam edeceği şu dönemde şirketin neden böyle bir hamle yaptığı ise merak ediliyordu. Bu durumda Facebook’un çalışanlarını ofise taşıma olasılığı akıllara gelirken, yeni açıklanan karar ile durumun böyle olmayacağı da belli olmuş oldu. Mart ayında başlayan ilk evde kalma döneminden beri Facebook’un yaklaşık 48 bin çalışanının tamamı uzaktan çalışmaya devam ediyordu. Şirket, daha önce çalışanlarının 2020’nin sonuna kadar uzaktan çalışmasını sağlayacağını duyurmuştu.

Vakaların azalmıyor oluşu ve evden çalışmalardan alınan verimin düşük olmayışı gibi etkenler ile beraber Facebook’un kararı da bu yönde olmuşa benziyor. Bir Facebook sözcüsü olan Nneka Norville tarafından yapılan açıklamada, sağlık ve hükümet uzmanlarının rehberliğine ve bu konularla ilgili dahili tartışmalardan alınan kararlara dayanarak, çalışanların Temmuz 2021'e kadar evden gönüllü olarak çalışmaya devam etmelerine izin verdiklerini; ayrıca, çalışanla ihtiyaçları için ek 1000 dolar verdiklerini belirtti.


İlgili uygulamalar
Facebook Sayfalar tasarımı değişiyorFacebook Sayfalar tasarımı değişiyor
Facebook'tan iOS 14 hakkında çarpıcı açıklamalarFacebook'tan iOS 14 hakkında çarpıcı açıklamalar

PAYLAŞ