"Facebook Denetim Kurulu" Mark Zuckerberg'ü etkisizleştirecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-08 18:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Daha önce veri skandalıyla gündeme gelen Facebook şirketinin bağımsız bir kurul tarafından denetlenmesine karar verilmişti. Facebook Denetim Kurulu’nun resmi görevine başladığı duyuruldu.

Geçtiğimiz sene yaşanan veri ihlalleriyle adı büyük skandallara karışan Facebook açılan dava sonucunda hem yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalmış, hem de kullanıcı verilerine gereken hassasiyeti göstermesi için bazı yaptırımlarla karşı karşıya kalmıştı. Bunlardan biri de şirketten bağımsız olarak oluşturulacak bir kurulun Facebook’u denetlemesiydi.

Facebook'a 5 milyar dolarlık rekor cezaFacebook'a 5 milyar dolarlık rekor ceza

Bugün itibariyle göreve başladığı aktarılan “Facebook Denetim Kurulu” şirketteki en kritik ve önemli oluşumlardan biri olacak. Kurul tarafından alınacak kararların kesin olarak uygulanma zorunluğunun yanı sıra bu kararla şirketin sahibi Mark Zuckerberg dahil olmak üzere kimse itiraz edemeyeceği öğrenildi.

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarına sahip olan şirket, 20 kişiden oluşan “Facebook Denetim Kurulu” üyelerini tanıttı. Zuckerberg tarafından yaklaşık 1 sene önce duyurulan kurulun, Facebook ve Instagram ilgili alanlarda çalımalar yapacağı biliniyor.

Mark Zuckerberg Facebook kontrolünü kaybediyor

Konu hakkında açıklama yapan şirket kurulun şirket içinde tamamen bağımsız bir şekilde hareket edeceğini dile getirdi. 20 kişiden oluşan denetim kurulu Facebook ve Instagram üzerinde yapılan hak ihlallerini detaylı bir şekilde inceleyerek gerekli düzeltmeler için kararlar alacak.

Sosyal medya uygulamaları üzerinde büyük bir yetkiye sahip olan kurulun kararlarının itiraza tamamen kapalı olacak olması Facebook için yeni bir dönemin başlayacağını gösteriyor.

İlerleyen dönemlerde kişi sayısı 40’a çıkacak kurul içerisinde eski başbakan ve Nobel sahibi bilim insanların da yer alıyor. Ayrıca “Deneti Kurulu” için 130 milyon dolar güven fonu da belirlenmiş durumda.


Facebook haber doğrulama için Doğruluk Payı ile iş birliği yapıyorFacebook haber doğrulama için Doğruluk Payı ile iş birliği yapıyor
Facebook’un sohbet botu Blender’ı eğitmek için kullandığı yöntem ortaya çıktıFacebook’un sohbet botu Blender’ı eğitmek için kullandığı yöntem ortaya çıktı

PAYLAŞ