Facebook, Clubhouse'a benzer bir uygulama üzerinde çalışmaya başladı - Haberler - indir.com

Facebook, Clubhouse'a benzer bir uygulama üzerinde çalışmaya başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-11 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Facebook bilindiği üzere, rakiplerinin hizmetlerini kopyalamak konusunda pek de çekingen bir tavır sergilemiyor. Öyle ki, şirket bugüne kadar Snapchat (Stories özelliği), Pinterest (Hobbi) ve birçok özelliği rakiplerinden kopyaladı. Kısaca "ilham almak" Facebook'un sık sık yaptığı işlerin başında gelir demek pek de yanlış olmayacaktır. Şimdi ise, Facebook göründüğü üzere son günler içerisinde oldukça adından söz ettiren sosyal medya Clobhouse'u inceliyor. Konu ile ilgili olarak gelen bilgilere göre Amerikan sosyal medya devi Clubhouse benzeri bir uygulama içerisinde çalışmalar başladı. 

Facebook, Clubhouse’a benzer uygulama üzerinde çalışıyor

Clubhouse bilindiği üzere son zamanların en popüler uygulamalarının başında geliyor. Sosyal medya dünyasına adeta yeni bir nefes olan sosyal medya uygulamasının değeri kısa süre içerisinde 1 Milyar ABD dolarını geçti. Elbette ki, bu durum Facebook'un gözünden de kaçmadı. Sosyal medya trendlerini kopyalamak ve kendi platformuna eklemek için pek de çekingen hareket etmeyen Facebook, Clubhouse kopyası için çalışmalara başladı bile. The New York Times tarafından yapılan haberlere göre proje henüz daha yeni başladı.

Elon Musk'tan Clubhouse'da Robinhood CEO'sunu zorlayan açıklamalarElon Musk'tan Clubhouse'da Robinhood CEO'sunu zorlayan açıklamalar

Buna ek olarak ise söz konusu uygulamanın ne zaman çıkacağına dair henüz kesin bir bilgi yoktur. Bir diğer deyişle ise, Facebook'un bu proje hakkında şu ana kadar tek bilinen çalışmalara yeni başlandığı. Teknoloji dünyasının analistleri, ünlü sosyal medya platformunun bu girişiminin sürpriz olmadığını düşünüyor. Bu düşüncelerinin sebebi ise Zuckerberg’in Clubhouse üzerinden yapmış olduğu konuşmadır. Konu üzerinde araştırmalar yapan uzmanlar, Zuckerberg’in kendi Clubhouse’unu geliştirme konusunda kesin bir karara varmış olmasa da, rakip bir uygulamada boy göstermesinin oldukça düşük bir ihtimal olduğu konusu da vardır. 

Twitter da ‘Spaces’ ile Clubhouse’un karşısında olacak

Twitter da Clubhouse’un başarılı olduğunun farkındadır. Bu yeni sosyal medya trendinden geri planda kalmak istemeyen şirket, Spaces özelliği ile bir süredir beta olarak denemeler yapmaktaydı. Dahası ise Twitter bu konuda deneyim sahibi olan Breaker adlı firmayı geçtiğimiz aylar içerisinde satın aldı. Bir diğer deyişle ise, popüler platform Twitter bu yeni trende tüm gücüyle giriş yaparak rakiplerinin karşısında dik durmak istiyor. Tıpkı Clubhouse benzer odalar oluşturmaya imkan tanıyan Spaces özelliğinin tüm kullanıcılara erişiminin ne zaman yapılacağı ise henüz bilinen bir durum değildir. Bu sebeple de Twitter vs. Clubhouse rekabetini izlemek için biraz daha beklemek gerekecek gibi gözüküyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha fazla bilgi gelmesi bekleniyor. 


İlgili uygulamalar
Clubhouse davetiyesi nasıl alınır?Clubhouse davetiyesi nasıl alınır?
Clubhouse'a yeni özellikler geldiClubhouse'a yeni özellikler geldi
Çin, Clubhouse uygulamasını yasakladıÇin, Clubhouse uygulamasını yasakladı

PAYLAŞ