Facebook Calibra logosu yüzünden davalık oldu - Haberler - indir.com

Facebook Calibra logosu yüzünden davalık oldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-17 18:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Facebook’un geçtiğimiz aylarda duyurduğu kripto parasına ait geliştirdiği cüzdan olan Calibra’nın logosu Current adındaki bir bankanın logosuna benzemesi, bakanın gözünden kaçmadı.

 Facebook şirketinin uzun bir süredir gündemde olan Libra adını verdiği kripto parasıyla ilgili belirsizlikler hala devam ederken şirket bir logo benzerliğiyle gündeme geldi. Bildiğiniz üzere Facebook, Libra’yı duyurduktan kısa bir süre sonra bu kripto paranın işlemlerinin yapılabilmesi için geliştirmiş olduğu Calibra adını verdiği cüzdanı duyurmuştu. Libra’nın duyurusu gerçekleştiğinden beri hem birçok kullanıcı, hem de yasal yetkililer Facebook’un mali hizmetler sektöründen uzak durması gerektiğine inanarak gelişmelerde mutsuz olsa da Facebook asla geri adım atmadı. Geçtiğimiz günlerde Calibra ile ilgili bir detay fark eden Current, söz konusu logonun kendi logolarıyla büyük oranda benzediğini dile getirdi.

Libra'daki belirsizlik projeyi çıkmaza sokuyorLibra'daki belirsizlik projeyi çıkmaza sokuyor

Bu durumu fark ettikten sonra sessiz kalmayarak tepki gösteren Current, resmi Twitter hesabından bir tweet paylaştığı. Yaptığı paylaşımda “Tek renk pastel boyanız kalınca böyle oluyor” sözleriyle sert bir eleştiride bulunan Current, Calibra ile kendi logosu arasındaki benzerliği gözler önüne serdi.

Current logo benzerliğini mahkemeye taşıdı!

 

Facebook Calibra Logosu Çalıntı Çıktı

Tabi ki şimdilik durumun bir ihlal ya da hırsızlık olarak değerlendirilmesi imkansız sonuç olarak çember ve çizgilerin oldukça yaygın bir tasarım olduğunu düşünürsek Facebook’un logosu bilinçsiz bir şekilde de yapılmış olabilir. Ancak yine de durum karşısında sinirlenen Current’in olayı yarın mahkemeye taşıyacağının altını çizelim. Dava hakkında açıklama yapan Current “Sadece kafa karıştırıcı düzeyde benzemekle kalmıyor. Logo, Current Marks ile neredeyse aynı." Diyerek olaya tepkisini dile getirdi.

Libra için Facebook'a gerek olmayacak

Olayla ilgili en çarpıcı nokta ise her iki logonun da San Francisco merkezli olan Character tarafından hazırlandığının söylenmesi. Character şirketinin ismi ise davada sanık olarak geçiriyor. CoinDesk'e göre ise Current ve Calibra arasındaki bu çelişme uzun bir süredir devam ediyor. Şirketin böyle bir taleple bir anda ortaya çıkmadığının altını çizen CoinDesk, Current’in söz konusu davayı Calibra tanıtıldıktan birkaç gün sonra başlattığı açıklandı.

Geçtiğimiz dönemde konuyla ilgili açıklama yapan Current’in CEO’su Stuart Sopp, Calibra ortaya çıktıktan birkaç gün sonra iki logo arasındaki benzerliğin altını çizmişti. Bunun yanı sıra Character ile logo için altı ay çalıştıklarını dile getiren Sopp, Facebook’un dünyadaki tüm para ve kaynaklara sahip olduğunun altını çizerek bankacılığı adil ve daha kapsamlı yürütmek istiyorsa şirketin Current gibi kendi fikir ve markalarıyla ortaya çıkması gerektiğini dile getirmişti.


İlgili uygulamalar
Facebook Libra'yı destekleyecek para birimleri belli olduFacebook Libra'yı destekleyecek para birimleri belli oldu
Facebook'un kripto para pirimi Libra kan kaybediyor; Visa, Mastercard ve eBay projesinden ayrıldıFacebook'un kripto para pirimi Libra kan kaybediyor; Visa, Mastercard ve eBay projesinden ayrıldı

PAYLAŞ