Facebook aşı karşıtlarına karşı mücadele başlattı - Haberler - indir.com

Facebook aşı karşıtlarına karşı mücadele başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-13 18:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Salgının başından beri coronavirüsle mücadeleye destek vermeye çalışan sosyal medya devi Facebook karşı karşıtlığıyla mücadele etmeye de devam ediyor. Bu konuda sürekli yeni yaptırımlar uygulayan şirket 65 Facebook, 243 Instagram hesabının kapatıldığını açıkladı. Kapatılan hesapların gerçeklikle alakası olmayan aşının insanları maymuna çevirdiği gibi iddiaları yaymaya çalıştığı belirtildi.

Bir buçuk senedir tüm dünya koranavirüs pandemisiyle büyük bir mücadele veriyor. Dünya genelinde etkilerini ağır bir şekilde gösteren salgınla mücadele için bilim insanları her ne kadar aşı geliştirse de aşı karşıtı gruplar insanlara bu konuda korku salıyor. Pandemiyle mücadelede en büyük engellerden biri olan bu grupların ortaya attığı iddialar çoğu zaman bilim kurgu filmlerini andırsa da yine de insanlarda bir nebze korku yaratmaya ve henüz aşı olmamış kişileri yan etkiler nedeniyle karamsarlığa düşürüyor. Otoritelerin tüm bu zorluklara rağmen aşı karşıtlarını dizginleme çabası da devam ediyor.

Facebook sanal dünyaları gerçeğe dönüştürecekFacebook sanal dünyaları gerçeğe dönüştürecek

Şaka gibi iddia: Aşı, insanları maymuna çevirecek

Bu mücadeleye destek veren şirketlerden biri olan Facebook konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Şirket özellikle de Hindistan, ABD ve Latin Amerika bölgelerini hedef alan bir grup aşı karşıtının hesabının kapatıldığını açıkladı. Şirket açıklamasında bu grupların yanlış bilgiyi yaymak için her şeyi yaptığını söyledi. Kapatılan hesaplar arasında Rusya’daki influencer pazarlama ajansı Fazze’de vardı. Yapılan incelemeler sonucunda söz konusu yanlış bilgilerin yayılmasına yardımcı olan65 Facebook hesabı ile 243 Instagram hesabı kapatıldı.

Facebook'a aşı takip özelliği geldi

Şirketin yaptığı açıklamada aşı karşıtı grupların insanların aklını karıştırmak için akıl almayacak yollara başvurduğu da belirtildi. Öyle ki aşı karşıtları, AstraZeneca tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının insanları maymuna çevirdiğini söyleyerek, bu konuyla ilgili montaj görüntüler bile oluşturmuşlar. Yalnızca bununla da sınırlı kalmayan grup, hiçbir bilimsel gerçekliği olmayan sayısız yanlış bilginin Instagram ve Facebook'ta yayılmasını sağlamak için büyük bir uğraş vermişler. Facebook yönetimi ise aralarına sosyal medya fenomenlerinin de dahil olduğu iki yalan haber dalgasının yaşandığını ve bu dalgalanmaya neden olan hesapların kapatıldığını duyurdu.

Şirketin yapmış olduğu açıklamalarda, karalama kampanyalarına dahil olan kullanıcıların bizzat uyarıldıkları ifadesi de dikkat çekti. Söz konusu bireyleri kişisel olarak uyaran şirket, tüm uyarılara rağmen tutumundan vazgeçmeyen kullanıcıların hesaplarını kapatmak zorunda kalmış. Özellikle de sosyal medya fenomenleri ile doğrudan iletişime geçen şirket yetkilileri, böyle hurafelere inanılmaması gerektiğini, bunun yerine yapılan bilimsel araştırmaların incelenmesi gerektiğini söylemişler. Dünya genelinde aşı karşıtı tutumun en kısa zamanda bir kenara bırakılmasının salgınla mücadelede ne kadar önemli olduğunu unutmayalım.


Facebook akademisyenleri platformdan yasakladıFacebook akademisyenleri platformdan yasakladı
Facebook Şimdi de WhatsApp Mesajlarını Takip EdecekFacebook Şimdi de WhatsApp Mesajlarını Takip Edecek

PAYLAŞ