Facebook araç çubuğunu özelleştirilmesine imkan veren özelliği yayınladı - Haberler - indir.com

Facebook araç çubuğunu özelleştirilmesine imkan veren özelliği yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-12 13:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Uzun bir süredir aynı tasarıma sahip olan Facebook, artık daha özelleştirilebilir bir yapıya sahip olacak. Yapılan açıklamalarda Facebook’un araç çubuğunun artık özelleştirilebilir olacağı ve kullanıcıların bildirimlerinin yönetiminde daha fazla hakim olacağı belirtiliyor. Dünyanın en popüler sosyal medya sitelerinden birisi olan Facebook, yıllar geçmesiyle beraber internet sitesi ve mobil uygulamalarında oldukça fazla değişiklikler gerçekleştirdi. Ancak hala kullanıcı deneyimi tarafında kullanıcıların birçok isteği bulunuyor. Bu noktada ise uygulama ve web arayüzünün yeterince özelleştirilebilir olmaması olarak başlıca bir sorun görüyoruz.

Facebook Araç Çubuğunu Özelleştirmeye İmkan Tanıyacak

Google ve Facebook, Fitbit'i satın almak için yarışa girmiş!Google ve Facebook, Fitbit'i satın almak için yarışa girmiş!

Facebook’un araç çubuğu web tarafında oturum açıldığı zaman sol tarafta yer alıyor. Ancak buradaki sistemin yıllardır aynı olduğu biliniyor. Şirketin bu noktada bir iyileştirme hamlesi bulunmazken, nihayet beklenen hamle geldi ve Facebook’un bu alanı değiştireceği ortaya çıktı. Artık kullanıcılar bu araç çubuğu üzerinde daha hakim olabilecekler. Bir Facebook sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, kullanıcıların daha kontrolünde bir kısım olacak. Ayrıca Facebook’un genel anlamda da daha özelleştirilebilir olacağı ve bildirimler tarafında ise sadece almak istedikleri bildirimleri alacaklarını ifade etti.

Facebook’un kullanıcı deneyimini daha da iyileştirecek olduğu bu özelliğin yavaş yavaş kullanıma sunulduğu ifade ediliyor. Android platformu için geliştirilen mobil uygulamasında bu özellik kullanılabilir oluyor. Bu noktada bir Android cihaz üzerinden Facebook uygulamasını güncellediğiniz zaman artık bir kısayolun üzerine basılı tutmanız yeni seçenekleri karşınıza çıkaracaktır.  


Facebook dönüşüme logosundan başlıyorFacebook dönüşüme logosundan başlıyor
Facebook'un kan donduran sırları ortaya çıktıFacebook'un kan donduran sırları ortaya çıktı

PAYLAŞ