Eski Yahoo mühendisi çıpla fotoğraf bulmak için binlerce hesabı hackledi mi? - Haberler - indir.com

Eski Yahoo mühendisi çıpla fotoğraf bulmak için binlerce hesabı hackledi mi?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-02 12:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Özellikle içinde bulunduğumuz yılda güvenlik ihlali ile ilgili çıkan haberler bir hayli artmaya başladı. İşin en kötü tarafı da artık bu güvenlik ihlali haberleri normal karşılanmaya başladı. Yaşanan bu güvenlik ihlali olaylarının nedenleri elbette ki kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bu sefer ki güvenlik ihlali haberimiz ise oldukça yüz kızartıcı. Yapılan bu güvenlik ihlali, eski Yahooo mühendisi tarafından gerçekleştirildi. Şöyle ki mühendis, çıplaklık temalı fotoğraflar elde etmek için insanların hesaplarını hacklemek suçu ile karşı karşıya. Yaşanan bu olay karşısında çok ciddi bir suçlama ile karşı karşıya kalan eski Yahoo mühendisi yüz kızartıcı bir durum ile karşı karşıya. 

Geçtiğimiz dönemlerde Yahoo bünyesinde 10 yıldan fazla süre çalışmış olan eski yazılım mühendisi, cinsellik teması içeren içerikler elde etmek üzere kullanıcıların e-posta hesaplarını hacklemek suçu ile karşı karşıya. Yaşanan bu olayların ardından 34 yaşındaki Reyes Daniel Ruiz, yaptığı açıklama ile beraber, kişisel hesapları ihlal etmek, iç sistemlere erişim sağlamak ve şifreleri de kırmak için şirkete olan erişim imkanlarını kullandığını dile getirdi. Eski Yajoo mühendisi Reyes Daniel Ruiz konu ile ilgili, "Ruiz, kendi arkadaşları ve iş arkadaşları dahil olmak üzere genç kadınlara ait hesapları hedeflediğini itiraf etti” dendi. Bunun yanı sıra aynı zamanda mühendis Ruiz'in elde ettiği bu içerikleri kişisel olarak saklamak için video ve fotoğraf kopyaladığını da itiraf ettiği açıklandı.

Hackerlar, Yahoo'dan 3 Milyar Kullanıcının Bilgilerini ÇaldıHackerlar, Yahoo'dan 3 Milyar Kullanıcının Bilgilerini Çaldı

Ruiz, farklı sosyal medya hesaplarını hedef aldı

Elde edilen bilgilerin yanı sıra aynı zamanda suçlanan bilgisayar mühendisi Ruiz, kullanıcıların Yahoo hesaplarını ele geçirmekle de yetinmeyerek bunun ardından ise, daha da derinlere inerek kullanıcıların Facebook, Gmail, iCloud ve Dropbox ve diğer tüm çevrimiçi hesaplarına erişim sağlayarak hesap içerisinde bulunan içerikleri inceleyerek çok daha hassas verilere ulaşmak adına arama yaptığı açıklandı. Çok ciddi bir güvenlik sorunu ile karşımıza çıkan Yahoo, bu durum karşısında önemli çalışmalar yapacak gibi gözüküyor. 

Mühendis bunu yaparken kullanıcıların Yahoo Mail hesaplarını kullanarak bu platformların şifrelerini sıfırlayarak gerçekleştirdi. Hacker mühendis, kullanıcıların Yahoo hesaplarını kullanarak diğer sosyal medyaların şifrelerini kırarak platformlara erişim sağladığı söyleniyor. ZDNet, Ruiz'in 2018 yılının Temmuz ayı içerisinde Yahoo şirketindeki görevinden ayrıldığını ve ardından ise kısa bir süre sonra çoklu erişim kontrolü çözümleri ile ilgilenen bir şirkette tekrar işe başladığı bildirildi. 

Güvenlik ihlali durumunu ortaya çıkaran mühendis, mahkemede bilgisayar ihlali ile suçlandı. Ardından ise izinsiz erişim suçunu kabul etmesi için mühendis ile bir rıza anlaşması yapıldı. Konu ile ilgili gerçekleşecek olan ceza duruşması gelecek yılın Şubat ayı içerisinde gerçekleşecek. Duruşma sonunda netice kazanıp kazanmayacağı ise bilinen durumlar arasında değildir. Yağılan iddialara göre Ruiz hakkında, beş yıla kadar hapis cezası istenirken iadesi içinde 250.000 dolar ceza istemiyle de yargılandı. Yaşanan bu olaylar karşısında Yahoo'da kendi güvenlik önlemleri üzerinde sıkı bir çalışma yapacak gibi gözüküyor. 

 


Yahoo veri ihlal davaları ile karşı karşıya kaldı!Yahoo veri ihlal davaları ile karşı karşıya kaldı!
Yahoo'nun gizlilik ihlalleri devam ediyorYahoo'nun gizlilik ihlalleri devam ediyor
Tekrar söz sahibi olmak isteyen Yahoo Mail yenilendiTekrar söz sahibi olmak isteyen Yahoo Mail yenilendi

PAYLAŞ