Epic Games'ten Google büyük suçlama - Haberler - indir.com

Epic Games'ten Google büyük suçlama

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-14 18:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

En popüler Battle Royale oyunlarından olan Fortnite’ın yapımcısı olan Epic Games, ABD merkezli teknoloji devi Google’a dava açtı. Açmış olduğu davanın detayları belli olurken, Epic Games tarafından yayınlanan yayınlanan belgelere göre Google, Epic Games’in LG ve OnePlus’la yapmış olduğu bazı anlaşmaları engellemeye çalışmış. Epic Games ise bu durum sonrasında Fornite’ı Google Play Store’a eklemek zorunda kaldı. Mobil oyun sektörü dün gece itibariyle bir hayli karıştı. Dünyanın en popüler battle royale oyunlarından olan Fortnite, mobil oyuncularına sunulan bir güncellemeden sonra Google Play Store ve App Store’dan banlandı. Epic Games, yaşanan bu gelişme sonrasında hem Apple hem de Google’a dava açtı. Şimdi ise bu davalarla alakalı yeni detaylar ortaya çıktı ve bu belgeler, Epic Games’in ilginç iddialarına sahip durumda.

Epic Games, Google ve Apple’a dava açtı

Fortnite yeni sezon haritası oyun bağımlılığını arttıracakFortnite yeni sezon haritası oyun bağımlılığını arttıracak

Epic Games, Google ve Apple üçlüsü arasındaki sorunun temel nedeni para olarak gözüküyor. Epic Games, Fortnite’ın mobil sürümlerine yeni bir ödeme yöntemi ekliyor. Google ve Apple’da böyle bir şey mümkün olmayacağı için mağaza politikaları gereği aykırı olduğundan ötürü Fortnite’ı uygulama mağazalarından kaldırılıyor. Ancak Epic Games’in iddialarına göre olay sadece bununla sınırlı kalmıyor.

Epic Games’in iddialarına göre Çinli teknoloji şirketi OnePlus, Epic Games ile bir anlaşmaya giderek telefonlarında Fornite için bir başlatıcıyı ön yüklü olarak sunmaya karar vermiş durumda. Fakat Google, bu tür bir durumdan rahatsız olarak OnePlus’ı bu kararından vazgeçmeye zorlamış. Benzeri bir durum Güney Koreli teknoloji şirketi LG cephesinde de yaşanmış. Epic Games ile OnePlus’ın vardığı anlaşma, Google Play Store’u devreden çıkarıyor. Öyle ki kullanıcılar, ön yüklü olarak gelen bu başlatıcı ile Fornite’a direkt bir şekilde erişebiliyor. Bu durum Google’ı rahatsız etmişe benziyor. Epic Games’in iddialarına göre Google, bu durumu Hindistan dışındaki ülkeler için engellemeye çalışmış. OnePlus ve Epic Games’in anlaşması küresel pazarı da içeriyor.

Epic Games’in LG ile alakalı açıklamalarına bakarsak, benzer bir durumun olduğu gözüküyor. İddialara göre LG, OnePlus gibi başlatıcı oluşturmak istemiş fakat Google bu duruma karşı çıkmış. Google’ın baskılarına dayanamayan LG, bir süre sonra da başlatıcı dan vazgeçmiş.


Epic Games ve Fortnite polis araçları için şaşırtıcı bir karar verdiEpic Games ve Fortnite polis araçları için şaşırtıcı bir karar verdi
Fortnite Fortnite "Dünyayı Kurtar" modu erken erişime açıldı

PAYLAŞ