Epic Games'in bugüne kadar yayımladığı ücretsiz oyunların toplam bedeli açıklandı - Haberler - indir.com

Epic Games'in bugüne kadar yayımladığı ücretsiz oyunların toplam bedeli açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-20 13:23:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Popüler oyun servisi olan Epic Games, bu zamana kadar birçok oyunu ücretsiz şekilde kullanıcılarına sunmuştu. Ücretsiz oyun sunma politikasına uzun süredir devam eden ve devam edecek olan Epic Games, oyunlar ile beraber yanında vermiş olduğu 60 TL değerindeki oyun kuponları ile de oyuncuları kendisine çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde asıl bombayı patlatarak Rockstar Games’ın efsane yapımı GTA V’nin tamamen ücretsiz olarak sunulmasına olanak sağlamıştı. Bununla beraber birçok oyuncu bu kampanyadan yararlandı ve hatta yoğunluktan Epic Games mağazası ve internet sitesi çökmüştü. Şirketin bu zamana kadar hep ücretsiz olarak vermiş olduğu oyunların toplam değeri ise hesaplandı. GTA V ücretsiz sunulması sonrasında talepler o kadar yoğun oldu ki Epic Games sunucuları oldukça yavaşlama seviyesine geldi.

Epic Games’ın ücretsiz verdiği oyunların değeri belli oldu

Epic Games'te haftaya Epic Games'te haftaya "Just Cause 4" ücretsiz

Epic Games Store, Aralık 2018’de piyasaya sürülmüş ve oyunculara o zamandan beri yaklaşık 2000 dolar değere sahip ücretsiz oyun verdi. Birçok Epic Games hesabı ücretsiz oyunlar ile dolarken, toplamda 108 oyun ücretsiz bir şekilde şirket tarafından oyunculara verildi. Bunların net değerinin ise 2140 dolara eşit olduğu ifade ediliyor. GTA V’nin de ücretsiz olarak verilmesi sonrasında birçok oyuncu Epic Games Store’u daha dikkatli bir şekilde takip etmeye başladı. Epic Games sadece ücretsiz oyun değil kupon vermeyi de sürdürüyor. Öyle ki GTA V ile beraber birçok kişiye bitiş tarihi rastgele olmak üzere 60 TL değerinde kupon dağıttı.

Yıl başında verilen kuponla aynı özelliklere sahip olan yeni kupon 79.99 TL üzerindeki fiyata sahip oyunlarda kullanılabilecek. Bu kampanyalar sonrasında ise şirketin Steam ile olan rekabeti akıllara geliyor. Epic Games, ücretsiz oyunlar ve kuponlar ile beraber oyuncuların dikkatini çekse de, oyuncuların büyük bir çoğunluğu Epic Games üzerinden alışveriş yapmaya çekiniyor. Steam’ın bu noktadaki avantajı ise topluluğu ile devreye giriyor. Steam üzerinde yer almayan bazı oyunlar, Epic Games Store’da bulunabilir. Ancak Steam’ın Pazar, atölye ve topluluk gibi ek özellikleri de Epic Games’ın önüne geçiyor. Epic Games ücretsiz oyunlarını vermeye devam ederken, takipçisi olmaya devam edeceğiz.


Epic Games Store ücretsiz oyunlar için şart getirdiEpic Games Store ücretsiz oyunlar için şart getirdi
GTA 5 Epic Games'te kısa bir süreliğine ücretsiz olduGTA 5 Epic Games'te kısa bir süreliğine ücretsiz oldu

PAYLAŞ