Epic Games 17 milyar dolar değere ulaştı - Haberler - indir.com

Epic Games 17 milyar dolar değere ulaştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-16 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

1991 yılında Tim Sweeney tarafından kurulan Epic Games, yatırım yapmaya devam ediyor. Son yatırım turunda 750 dolar fonlama elde eden şirket 17 milyar dolar değerine ulaştı. Oyun dünyasının başarılı bir yere sahip olan ve 30 yıla kadar piyasada faaliyet gösteren Epic Games, oyuncuların beğenisine sunduğu birbirinden efsane oyunların yanı sıra aynı zamanda geliştirmiş olduğu Unreal Engine oyun motoru ile devrimlerin öncüsü olarak anılmıştı. Firma yapmış olduğu çalışmalar ile beraber sektörün en değerli firmalarından biri haline geldi. 

17 milyar dolar değerinde

Ay içerisinde yeni bir yatırım arayışına çıkan Epic Games, Baillie Gifford, KKR ve T. Rowe Price yatırımcılarından toplamda 750 milyon dolar civarında bir fonlama elde etmek üzere. Son görüşmelerin yapıldığı çalışmanın sonunda Epic Games yaklaşık olarak 17 milyar dolar değerine ulaşacak. Şirket son olarak 2018 yılında 15 milyar dolar değerine ulaşmıştı. Özellikle Fortnite oyunuyla son dönemin içerisinde gözde yapımlarından birisi haline gelen Epic Games, pek çok özel konser ve etkinlik ile beraber çevrimiçi oyunların da bu konuda önemli bir rol oynayacağı da göstermişti. 

OnePlus, OnePlus 8 için Epic Games ile ortaklık kurduOnePlus, OnePlus 8 için Epic Games ile ortaklık kurdu

Pandemi süreci içerisinde pek çok sektör zora girerken oyun sektörü ayakta kalmayı başardı. Epic Games de bunun en önemli örneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Epic Games mağazası yaptığı hediye oyun kampanyalarıyla interneti sallamayı başarmıştı. 1991 yılında Tim Sweeney tarafından ailesinin evinde kurulan Epic Games, popüler olmadan önce oyunları video sohbetlerine entegre eden Houseparty girişimini satın alarak dikkat çekmişti. Bilindiği üzere Epic Games hisselerinin yüzde 40’ı Çinli Tencent’in elinde.


25 TL değerindeki bir oyun Epic Games'te bir seneliğine ücretsiz oldu25 TL değerindeki bir oyun Epic Games'te bir seneliğine ücretsiz oldu
Borderlands bu hafta Epic Games'te ücretsizBorderlands bu hafta Epic Games'te ücretsiz
39 TL değerindeki oyun Epic Games'te bir süreliğine ücretsiz39 TL değerindeki oyun Epic Games'te bir süreliğine ücretsiz

PAYLAŞ