En İyi Stok Fotoğraf Siteleri - Haberler - indir.com

En İyi Stok Fotoğraf Siteleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-06 09:55:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Yaşanılan durumu, anı, fikri ve duyguları anlatan görsellerdir. Stok fotoğraflar web tasarımından tutun, bilgisayarımızın arka planına koyduğumuz fotoğraflara kadar birçok yerde kullanılmaktadır. Fakat bu fotoğraflar çekilip paylaşılsa da çeşitli lisans türleriyle kullanılıyor. Yani bazı sitelerde fotoğraflar lisans ile korunuyor. Fotoğraflara sahip olabilmek için lisans satın almanız gerekebilir. İşte sizler için en iyi stok fotoğraf siteleri:

Ücretli Stok Fotoğraf Siteleri

Adobe Stock

Adobe bildiğimiz üzere grafik ve animasyon konusunda dünya devi bir şirket. Photoshop, After Effect gibi birçok programa sahip olan Adobe, stok fotoğraflar konusunda da oldukça başarılı. İçerisinde toplamda 90 milyondan fazla fotoğraf, video ve şablon barındıran Adobe Stock, Adobe programlarını kullananlar için program içerisine de bu siteyi yerleştirmiş. Böylece program içerisinden ulaşıp direkt olarak projenize ekleyebilirsiniz.

Shutterstock

Shutterstock, fotoğraf ve stok siteleri arasında en büyük kütüphaneye sahip bir stok sitesidir. İçerisinde yaklaşık olarak 200 milyon kadar stok fotoğraf bulunduruyor. Bu sitede stok fotoğraflar haricinde müzik, video  barındırıyor.

Depositphotos

2 numaralı Shutterstock sitesinin en büyük rakiplerinden biri olan bu site içerisinde 75 milyon kadar fotoğraf, vektör, grafik ve video bulunduruyor.

123RF

Arama motoru konusunda en iyi ve en çaplı stok fotoğraf sitesidir. İçerisinde 103 milyondan fazla fotoğraf, vektör, ses ve görüntü barındırıyor.

iStock

Kütüphanesinde yaklaşık olarak 50 milyondan fazla fotoğraf bulunduran bu site Getty Images şirketine ait. Google görsel aramalar için bu şirketle beraber çalışıyor.

 

Ücretli stok fotoğraf siteleri bu şekilde. Dünya çapında ün kazanmış bu sitelerden oldukça yüksek çözünürlüklü ve muhteşem fotoğraflar almanız mümkün. Şimdi de fotoğrafları lisansla korumayan sitelere bakalım. Bu sitelerde fotoğrafları ücretsiz bir şekilde indirebiliyorsunuz.

Ücretsiz Stok Fotoğraf Siteleri

Freepik

Stok fotoğraf konusunda ismini duyuran bir sitedir. Fakat bu site içerisinde sadece resim, görüntü değil PSD, vektör, illustrasyonlar ve birçok logo bulunmaktadır. Ücretsiz içerikleri olsa da bazı fotoğrafları ve ya içerikleri lisansla korunmaktadır. Ama büyük çoğunluğu ücretsizdir bu sitenin.

Pexels

Ücretsiz olarak en büyük kütüphaneye sahip sitedir. İçerisinde yüksek çözünürlüklü fotoğraflar bulunmaktadır.

Pixabay

Çok fazla kategori barındırmasa da ücretsiz stok fotoğrafları bulabileceğimiz bir sitedir. Avantajlarından biri istediğiniz herhangi bir kelime ile fotoğraf bulabiliyor.

Gratisography

İçerisinde renkli renkli fotoğraflar bulunduran ve görüntüsü bile mutlu eden bu site her hafta içerisine yeni fotoğraflar ekliyor. En büyük eksilerinden biri site içerisinde kelimelerle arama yapamamanız.

Unsplash

Arayüzü pek ilgimizi çekmeyen bu site içerik konusunda arayüzünden daha iyi. Her 10 günde bir 10 yeni fotoğraf ekleyen bu site sürekli büyümeye devam ediyor.

Kaynak: AramaMotoru





PAYLAŞ