En çok Tweet kaldırma gönderen ülke Türkiye oldu - Haberler - indir.com

En çok Tweet kaldırma gönderen ülke Türkiye oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-19 13:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Twitter, 2020 yılının ikinci yarısına yönelik şeffaflık raporunu yayınladı. Yayınlanan söz konusu rapora göre Twitter’ın o dönemde 3.8 milyon paylaşımı kaldırdığı belli oldu. Bu durumun sebebi olarak kullanıcılardan gelen bildirimler oluyor. Türkiye, Twitter’a en fazla tweet kaldırma talebi gönderen ülkelerden birisi oldu. Dünyanın en büyük mikroblog sitelerinden olan Twitter, 2020’nin ikinci yarısına yönelik şeffaflık raporunu yayınladı. Bu rapora göre platform geçtiğimiz yıl 3.8 milyon civarında paylaşımı kaldırmak zorunda kaldı. Bu paylaşımların kaldırılmasının sebebi ise kullanıcılardan gelen şikayetler oldu. Öyle ki paylaşımlar, birçok noktada yanlış bilgiler içeriyor ve insanları salgın noktasında farklı durumlarda etkiliyor.

Tweet kaldırmada en çok istekte bulunan ülke Türkiye oldu

Twitter'ın emoji butonları gözüktüTwitter'ın emoji butonları gözüktü

Twitter’ın yayınlamış olduğu şeffaflık raporuna göre kaldırılan söz konusu bu 3.8 milyon paylaşım, toplamda 131 bin 933 hesaba ait durumda. Kullanıcılar, bu hesapların paylaşımlarının kaldırılması için 38 bin 524 talep göndermişlerdi. Twitter’ın raporında bulunan yer alan veriler, kaldırılan tweetlerin yüzde 6 kadarının 1000’den fazla görüntülemeye sahip olduğunu belirtiyor. Kaldırılan paylaşımların yüzde 80 kadarı 100 görüntülemeye bile erişemedi. Diğer paylaşımların görüntülenme sayıları ise 100 ile 1000 arasında değişkenlik gösteriyor. Twitter’ın şeffaflık raporundaki bir detaya göre ise platform yöneticileri, bir tweetin kaldırılması için gönderilen birimlerin yüzde 94’ü sadece 5 ülkeden geldi. Bu ülkeler ise Hindistan, Rusya, Japonya, Türkiye ve Güney Kore oldu.

Twitter tarafından yapılan değerlendirmeye göre platform, sahte haberlerin, yayılması noktasında katı bir politikaya sahip durumda. Bunun değişmeyeceğini belirten yöneticiler, Twitter’ın hiçbir zaman yalan haber kaynağı haline gelmeyeceğini belirtiyorlar. Bu yaklaşımın doğru olduğu açıkça belli olurken, özellikle COVID-19 salgını gibi önemli durumlarda yalan haberler, toplumlarda korku ve kaosa sebep verebiliyor. Bakalım Twitter’ın bu konudaki yaptırımları ne derece sürecek göreceğiz.


Twitter'a çoklu mesaj özelliği geliyorTwitter'a çoklu mesaj özelliği geliyor
Twitter Fleets özelliğinin fişini çekiyorTwitter Fleets özelliğinin fişini çekiyor

PAYLAŞ