Elon Musk'ın açıklamaları yanlış bir Signal şirketinin değerinin yüzde 13 kat artmasına neden oldu - Haberler - indir.com

Elon Musk'ın açıklamaları yanlış bir Signal şirketinin değerinin yüzde 13 kat artmasına neden oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-12 16:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

WhatsApp’ın güncellenen gizlilik sözleşmesinin ardından, Elon Musk en güvenli anlık mesajlaşma uygulamasının “Signal” olduğunu açıklaması üzerine yatırımcılar  Signal'in borsaya kote bir şirket olmadığından bihaber olan yatırımcılar yanlış bir şirketin 13 kat değer kazanmasına neden oldu.

Catopuma Almanya CEO’su Alexander Sibert’in “Elon Musk, daha popüler, daha stabil ve daha iyi bir arayüz için Signal uygulamasına yatırım yapmalı” tweetine “Bir yıl önce Signal’e zaten bağış yaptım. Daha da yapacağım” cevabını veren Elon Musk’ın “Signal” açıklaması diğer yatırımcılar tarafından yanlış anlaşıldı. Bunun üzerine şirkete yatırım yaptığını sanan yatırımcılar farklı bir şirkete yaptıkları yatırımla alakasız bir şirketin değerini 13 kat artırmasını sağladı.

WhatsApp sözleşmesinin bilinmeyenleriWhatsApp sözleşmesinin bilinmeyenleri

Borsacılar Signal'leri karıştırdı

Elon Musk’ın bağışta bulunduğunu belirttiği Signal, Signal Foundation tarafından yayımlanan açık kaynaklı bir mesajlaşma uygulaması olan Signal’di. Fakat Signal, tamamen bağışlarla fonlandığından borsalara kote değil. Bu bilgiye sahip olmayan yatırımcılar, Elon Musk’ın önerdiği mesajlaşma uygulaması sanarak “Signal Advances” isimli bambaşka bir şirkete yatırımda bulundular.

Devlet kurumları Bip kullanmaya başlıyor

Söz konusu yanlış anlaşılma büyük bir yatırıma neden oldu ve Signal Advances hisseleri yüzde 1.300 artarak ilk kez 0,6 dolardan 8 dolara yükseldi. 1992 yılında Biodyne adıyla kurulan ve 2014 senesinde adı Signal Advances olarak değiştirilen bu şirket 2015 yılında borsaya kote bir şirket haline gelen şirketin hisseleri, borsada işlem görmeye başladığından beri 1 doların altında değere sahipti. Fakat geçtiğimiz gün yaşanan yanlış anlaşılma şirketi bambaşka bir yere taşıdı.

Fakat borsa yatırımcılarının bir yanlış anlaşılmayla yanlış şirkete yatırım yaparak şirket değerini alışılmadık şekilde yükseltmeleri bir ilk değil. Geçtiğimiz yıllarda Twitter’ın borsaya kote olmasını bekleyen bir grup yatırımcı da isim benzerliğinden dolayı Tweeter Home Entertainment Group adlı şirkete yatırımda bulunarak şirketin değerinde bir anda 10 kat artış yaşanmasını sağlamışlardı.

 


WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi'nde geri adım attı!WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi'nde geri adım attı!
Facebook Türkiye'den WhatsApp ile ilgili resmi açıklamaFacebook Türkiye'den WhatsApp ile ilgili resmi açıklama

PAYLAŞ