Elon Musk Asya bölgesinde yeni bir Tesla fabrikası açabilir - Haberler - indir.com

Elon Musk Asya bölgesinde yeni bir Tesla fabrikası açabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-07 16:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Senelik olarak 1 milyon araç teslimatı planları dahilinde yeni fabrika açılışları yapmak konusunda hazırlıklarını hızlandıran Tesla, yakın zamanda Asya Kıtas'ında ikinci bir fabrika açmayı düşünebilir.

Elektrikli otomobil sektörünün liderlerinden birisi olan Tesle, Gigafactory ismini vermiş olduğu fabrikaların sayısını artırmak için son derece kararlı adımlar atıyor. Halihazırda inşaatı süren Berlin'deki fabrikaya ek olarak Austin, Teksas'ta da bir fabrika kurma çalışmaları yapan şirket; Çin, Nevada ve Fremont fabrikalarında ise genişletme çalışmaları sürdürüyor.

YouTube Music kişiye özel dört yeni çalma listesi üzerinde çalışıyorYouTube Music kişiye özel dört yeni çalma listesi üzerinde çalışıyor

Bütün bu yoğun faaliyetlerin büyüme planlarından caymayan CEO Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden sorulan bir soruya yanıt verdi.

Tesla'nın Asya Kıtası'nda ve Çin dışında herhangi bir ülkede yeni bir fabrika açma planları olup olmadığı sorusuna Musk şu cevabı verdi:

Evet böyle bir olasılık var. Ancak öncelikle Giga Berlin’i bitirmek ve Kuzey Amerika’nın doğusunun ihtiyaçlarını karşılamak için ikinci bir ABD Giga’sı açmamız gerekli.

Tesla'nın yakın gelecek planları arasında yer alan yıllık 1 milyon araç hedefini tutturması kapsamında yeni fabrikalar açması bekleniyordu. Musk'ın cevabı da bu öngörüyü tesciller nitelikte. CEO'nun Asya Kıtası'nda yer alan ülke adayları henüz belli değil. Fakat konuya yakın kişilerin aklından ilk geçen ülkeler, otomativ sektöründeki tecrübesi sebebi ile Güney Kore ve Japonya olmuş.

Tesla'nın virüs salgını zamanında denk gelen ikinci çeyrek satışları, şirketin planlarını gerçekleştirme hususundaki azminin de adeta bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Sektör uzmanlarının en iyi ihtimalle 60 ile 70 bin araç teslimatı gerçekleştireceğini düşündüğü Tesla, bu dönemde 90,650 araç teslim etti. 



PAYLAŞ