Efsane Cuma’nın en çok ziyaret edilen e-ticaret siteleri açıklandı - Haberler - indir.com

Efsane Cuma’nın en çok ziyaret edilen e-ticaret siteleri açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-10 10:29:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz haftalarda büyük bir indirim haftası düzenlenmesini sağlayan “Efsane Günler”in en çok ziyaret edilen siteleri belli oldu.  

Uluslararası çapta büyük ilgi gören Black Friday indirimleri Türkiye’de “Muhteşem Cuma”, “Efsane Cuma”, “Efsane Günler” gibi isimlerle adlandırılsa da tüketici tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Kasım ayının son cuma haftasında geride bıraktığımız indirin haftası Türkiye’de yaklaşık 10 gün boyunca farklı platformlarda devam etti. 

Kara Cuma nedir? Black Friday nedir? Neden indirim yapılır?Kara Cuma nedir? Black Friday nedir? Neden indirim yapılır?

Bir araştırma şirketi olan Gemius ve IAB Türkiye E-ticaret sitelerinin indirim dönemindeki site ziyaretlerini açıklayan bir rapor yayınladı. 25 Kasım 1 Aralık tarihlerini kapsayan bu bilgilere Hepsiburada’nın dahil olmadığının altını çizmekte fayda var. Çünkü Hepsiburada’nın indirim furyası 21 Kasım tarihiyle başlamıştı.  

25 Kasım - 1 Aralık en çok ziyaret alan E-ticaret siteleri 

Yapılan araştırmaya göre 25 Kasım ile 29 Kasım arasında E-ticaret sitelerine günlük giriş yapan kullanıcı sayısı toplamda 7 milyona ulaşmakla birlikte günlük trafiği de 2.8 milyona çıktı. 25 Kasım’la 1 Aralık tarihleri arasında alışveriş yapanların yaş aralığına baktığımızda ise yüzde 53’lük dilimin 25-44 yaş arası olduğunu görüyoruz. Araştırmada en çok ilgi çeken ise en çok alışveriş yapanlar olarak yüzde 63’lük oranla erkek kullanıcıların daha fazla olması oldu. 

Ticaret Bakanlığı cuma indirimleri açıklaması yayınladı

IAB Türkiye’nin açıklamış olduğu bilgilere göre 25 Kasım’la 1 Aralık tarihlerinde bilgisayar üzerinden en çok günlük ziyaretçi alan E-ticaret sitesi 3.6 milyon ile Trendyol oldu. Trendyol’un hemen arkasında ise 1.2 milyon ile Gittidiyor, 732 bin ziyaretçiyle Morhipo, 634 bin ziyaretçiyle Aliexpress ve 629 bin ziyaretçiyle Amazon yer alıyor. Buna karşılı olarak yayınladığı dijital reklamlarla en çok kullanıcıya ulaşan siteler ise sırasıyla Trendyol, Morhipo ve Çiçek Sepeti oldu. 




Az bütçeyle çok alışveriş yapmak için Black Friday rehberiAz bütçeyle çok alışveriş yapmak için Black Friday rehberi
Türkiye 2019 Black Friday satış rakamları açıklandıTürkiye 2019 Black Friday satış rakamları açıklandı

PAYLAŞ