EA oyunları Steam'e geri dönüyor! Dev anlaşmanın detayları belli oldu... - Haberler - indir.com

EA oyunları Steam'e geri dönüyor! Dev anlaşmanın detayları belli oldu...

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-30 11:04:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Oyun

Dünyanın en popüler oyun yapımcılarından olan Eloctronic Arts’ın en sevilen oyunları artık sadece Steam platformunda yayınlanacak.

Uzun bir süredir Steam içerisinde yer alamayan Electronic Arts’ın oyunları yeniden Steam’e geri dönüyor. Bugün konuyla ilgili olarak resmi açıklama yapan EA, popüler oyunlarının yeniden Steam platformu üzerinden oyunseverlerle buluşacağını duyurdu. 

Steam’de ikinci el oyun dönemi mi başlıyor?Steam’de ikinci el oyun dönemi mi başlıyor?

Hangi EA oyunları Steam’da olacak? 

2019 Yılının En Çok Beklenen Oyunları Hangileri?

Steam ile ortaklık kuran EA’nın  bu kararı neden aldığı tam olarak bilinmese de gelişmenin oyunseverleri sevindireceği kesin. Ortaklığım ilk ürünü ise önümüzdeki ay Steam’de yayınlanacak olan Star Wars Jedi: Fallen Order olarak belirlendi. Şimdiden Steam platformunda ön satışa sunulan Star Wars Jedi: Fallen Order’ın 15 Kasım’da yayınlanması bekleniyor. Oyun için belirlenen satış fiyatı ise 399 TL.Batterfield V, The Sims 4, Fifa 20 ve Apex Legends gibi sevilen popüler oyunlarının da önümüzdeki aylarda Steam üzerinden yayınlanacağını açıkladı.  

Bunun yanı sıra Star Wars Jedi: Fallen Order sayfasındaki 3. Parti DRM uyarısıda gözlerden kaçmadı. Bu demek oluyo rki EA’nın yayınladığı oyunları oyuncular Steam üzerinden satın alsalar bile, oyunları oynayabilmek için Orgin uygulamasına ihtiyaçları olarak. Yani Steam’da başlatmış olduğunuz oyun Orgin uygulaması sayesinde açılacak. Buda tüm oyunların ortak bir server paylaşacağı anlamına gelmekte. 

Orgin Accness daha farklı olacak 

Bu yıl Steam yepyeni bir tasarım ile gelecek

Eloctronic Arts’ın popüler servisi EA Access de yine Steam platformu üzerinden kullanılabilecek. Ancak Steam EA Accnes’in oyun kütüphanesi olacak olan Orgin Accness’in farklı olacağı ve PlayStation 4 ve Xbox One’daki EA Access’e daha çok benzeyeceği açıklanmış. 

Eloctronic Arts’ın oyunlarının artık Steam platformu üzerinden yayınlanacak olmasının özellikle Türkiye’deki oyunseverler için oldukça sevindirici bir haber olacağını söylemek yanlış olmaz. Çükü Orgin platformunda oyun tutkunları, oyunları Euro üzerinden almak zorunda kalıyordu. Buda zaman zaman her oyuncunun oyunu farklı fiyatla satın almasına neden olabiliyordu. Steam ise oyunları Türkiye’deki oyuncularla TL üzerinden buluşturuyor ve aynı zamanda her ülke gibi Türkiye’ye özel fiyatlandırmalarda sunuyor.  Tabi bu anlamda Star Wars Jedi: Fallen Order’ın 399 TL’den satışa sunulması pek iyi bir örnek olmayabilir ancak önümüzdeki dönemlerde Orgin içerisinde daha uygun fiyatlı oyunlarında bulunacağı kesin. Steam ve EA ile ilgili yeni gelişmelerden haberdar oldukça sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız. 


İlgili uygulamalar
Steam'de 50 TL olan oyun bu hafta Epic Games'te ücretsizSteam'de 50 TL olan oyun bu hafta Epic Games'te ücretsiz
Uykusuz gecelere hazır olun! Steam 3 indirim tarihini açıkladı!Uykusuz gecelere hazır olun! Steam 3 indirim tarihini açıkladı!

PAYLAŞ