EA CEO'su Andrew Wilson ofislerin açılması için acele etmeyeceklerini açıkladı - Haberler - indir.com

EA CEO'su Andrew Wilson ofislerin açılması için acele etmeyeceklerini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-19 10:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs salgını milyonlarca şirketin işlerini evlerine taşımasına neden oldu. Bu şirketlerden biri olan oyun devi Electronic Arts, çalışanlarını ofislere getirmek için acele etmeyeceğini açıkladı.

Bildiğiniz gibi Çin’in Wuhan kentinde meydana gelen Corona virüsünün pandemi ilan edilmesiyle birlikte salgının görüldüğü ülkelerde eğitime ara verildi ve çalışanlar evlerinde uzaktan çalışmaya başladı.

EA bir oyunu iptal ettiğini duyurduEA bir oyunu iptal ettiğini duyurdu

Oyun dünyasının en önemli şirketlerinden biri olan Electronic Arts'ın CEO'su Andrew Wilson ise yaptığı açıklamalarla şirketin bu süreçte çalışanlarına anlayışlı davranacağını belirtti. Karantina hayatına alışan ve günlerini işten arta kalan zamanlarda ev işleriyle geçiren Wilson seyahat rutiniyle geçen hayatına pek de aceleci değil. Bazı ülkelerde normalleşme sürecinin başlaması üzerine açıklama yapan Wilson “Ofislere geri dönmek gibi bir acelemiz yok." Dedi.

Electronic Arts çalışanları salgın boyunca evlerinde kalabilir

Corona virüs salgını karşısında ilk önlem alan Amerikan şirketleri arasında yer alan Electronic Arts'ın evden toplam 9.700 çalışanı bulunuyor. Çin ve Kore ofislerinde Corona virüs vakası görülmesnin hemen ardından Ocak ayında bu bölgelerdeki ofislerini kapatmak için hazırlık yapan şirket “Dünyanın birçok yerinde bu olay sadece Çin ve Asya problemi olarak adlandırılırken, şirketimiz içerisinde bizi bu sürece hazırlayan ekiplerimiz bulunmaktaydı"  açıklamasını yapmıştı. Bu kapsamda Ocak ayında ilk olarak Teknoloji Şefi Ken Moss, şirketin birkaç departmanı ile birlikte evden çalışma sistemini denemeye başlamış arından Şubat ayı boyunca evden çalışma sistemi üzerinde çeşitli iyileştirmeler yaparak denemeler arttırılmış ve şirket Mart ayında fiziki ofislerini kapatarak tamamen bu sisteme geçiş yapmıştı.

EA'nın 2019 son çeyreğindeki raporundaki "Ek hizmet" geliri dudak uçuklatıyor!

Şirketin uzaktan çalışma sisteminde bile %100 verimlilik sağladığını açıklayan Wilson, bunun temel nedeninin bu sisteme kademeli ve gerekli altyapı hazırlanarak geçilmesi olduğunu düşünüyor. Aslında ofisten çalışmanın evden çalışmakla bir farkı olmadığını belirten Wilson çalışanların evde zamanın bir kısmını ailesine ve ev işlerine, ofiste ise toplantılara hazırlanarak ve seyahat ederek geçirdiklerini belirterek bu iki durumun birbirini dengelediğini dile getirdi.

Ancak bu durum özellikle toplu halde çalışmaya alışan oyun geliştiricilerini daha çok etkilediğinden yeni oyunların fikir ve yapım süreci eskiye oranla daha uzun oluyor. Yine de salgına karşı tedbiri elden bırakmak istemeyen Wilson "Büyük ihtimalle, diğer şirketlerden çok daha yavaş bir şekilde ofislere döndüğümüzü görüyor olacaksınız. Hala bu süreçte, çalışanlarımızı hangi yollar ile güvenli bir şekilde bir araya getirebiliriz bunu çözmeye çalışıyoruz. Salgının ikinci bir dalgasının olup olmayacağını bilmediğimiz için bu konuya çok büyük önem ve hassasiyet ile yaklaşıyoruz." Açıklamasıyla şirketin ofislere dönmek için aceleci olamayacağını ve hassas davranacağını duyurdu.

 


EA oyunları Steam'e geri dönüyor! Dev anlaşmanın detayları belli oldu...EA oyunları Steam'e geri dönüyor! Dev anlaşmanın detayları belli oldu...
EA Play Live 2020 dijital ortama taşınıyorEA Play Live 2020 dijital ortama taşınıyor

PAYLAŞ