E-Devlet üzerinden ücretsiz maske siparişi başladı - Haberler - indir.com

E-Devlet üzerinden ücretsiz maske siparişi başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-07 12:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sağlık bakanlığı tarafından henüz birkaç gün önce ePttAVM üzerinden her vatandaş için haftalık 5 adet ücretsiz maske dağıtım kararı verilmişti. Ancak söz konusu ePttAVM sayfası yoğunluk sebebiyle çöktü ve yetkililer bu duruma karşılık siparişlerin e-Devlet üzerinden alınmaya başladığını duyurdu. Bu içeriğimizde ise sizlere nasıl e-Devlet üzerinden ücretsiz bir şekilde maske başvurusu yapabileceğinize bakacağız. Koronavirüs salgınla mücadele noktasında ülkemizden yeni tedbir hamleleri gelmeye devam ediyor. Bu bazlı kampanyalar da sürerken, alınan son tedbirlerden birisi ise e-Devlet üzerinden ücretsiz maske başvurusu oldu. Geçtiğimiz hafta ilk defa başlatılan ve yoğun sistem yüklenmesi sebebiyle kapatılan bu durum şimdi ise sağlam altyapıya sahip olan e-Devlet üzerinden başlatıldı.

e-Devlet üzerinden ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır?

E-Devlet'in yeni hizmeti kullanıma sunuldu!E-Devlet'in yeni hizmeti kullanıma sunuldu!

Vatandaşlar e-Devlet sistemi ile kişi başına haftada 5 adet ücretsiz tıbbi siparişi verebilecekler. Sipariş edilen maskeler kısa sürede belirtilen adreslere gönderilecek. Ücretsiz maske başvurularının başlaması ile beraber ücretli maske satışları da ülke genelinde yasaklanmış durumda.

  • İlk olarak basvuru.turkiye.gov.tr adresine ulaşın.
  • Karşınıza gelen TC kimlik no, ad, soyad ve iletişim bilgisi gibi detayların yer aldığı formu doldurun.
  • Aynı evde aile bireyleri var ise “Aile Bireyi Ekle” seçeneğine basın.
  • Güvenlik sorusu bilgilerini onaylayın.
  • Maske Siparişi Ver butonuna tıklayın.

Vatandaşlar bu sayede e-Devlet üzerinden kendilerine ve evlerinde yer alan diğer üyeler için 5 adet 3 katlı cerrahi maske başvurusu gerçekleştirebilecekler. Her hafta bu maske hakkınızın yenilendiğini de belirtelim.


e-Devlet şifresi nasıl alınır?e-Devlet şifresi nasıl alınır?

PAYLAŞ