e-bebek hacklendi! Dudak uçuklatan fidye! - Haberler - indir.com

e-bebek hacklendi! Dudak uçuklatan fidye!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-07 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Çocukları olan kişilerin yakından tanıdığı e-ticaret sitelerinden e-bebek oldukça üzücü bir olay ile gündem de yerini almayı başardı. Siteden alışveriş yapmak isteyen kullanıcılar 5 Temmuz tarihinden bu yana "Size daha iyi hizmet verebilmek için bakımdayız…" uyarısı ile karşı karşıya kalıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamayla "e-bebek hacklendi mi?" Sorusunun cevabı yanıtlandı.

e-bebek hacklendi! Dudak uçuklatan fidye!

İki gündür aynı uyarının kullanıcıların karşısına çıkması ciddi bir sorun ile karşı karşıya kalındığını kanıtlamıştı. Fakat, iddialara göre şirketin internet sitesi hacklendi ve veritabanı da dahil olmak üzere tüm dosyalar şifrelendi. Söz konusu bu dosyalarının şifrelenmesi, fidye isteyen hackerlar ile karşı karşıya kalınması anlamına geliyor. Konuyla ilgili olarak esas dikkat çeken nokta ise budur. Zira, bazı kaynaklara göre şirketin istenilen fidye tam tamına 300 Bitcoin. Türk lirası bazında karşılığını söylemek gerekirse yaklaşık olarak 19 milyon TL fidye isteniyor. Şirket bilgisayarlarının, sunucuların fidye yazılımları ile şifrelenerek belirli tutarlar talep edilmesiyle ilk kez karşılaşılmıyor.

e-bebek'ten konu ile ilgili yapılan bu açıklamaya göre 5 Temmuz Pazar günü 03:19 itibariyle e-bebek web sitesinin ve mobil uygulamasının siber saldırıya uğradığı da doğrulandı. Bu konu hakkında yapılan açıklamada dikkat çeken bir diğer nokta ise şirket tarafından sibet saldırı sonucunda ortaya çıkan zafiyetten kullanıcıların kredi kartları bilgileri için en ufak bir riskin söz konusu olmadığı da aktarıldı. 

 





PAYLAŞ