Düz kenarlı Apple Watch konsepti - Haberler - indir.com

Düz kenarlı Apple Watch konsepti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-08 13:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bir tasarımcı, tutarlı tasarım Apple'ın tutarlı olan tasarım anlayışından da yola çıkarak düz kenarlı olan Apple Watch modelinin nasıl görüneceği konusuna ışık tuttu. Apple Watch Series 7, düz kenarlarla görsel açıdan daha şık bir cihaz olsa da ergonomik açıdan mevcut modellerin daha gerisinde kalıyor. ABD merkezli teknoloji devi Apple, ilk olarak 2018 model iPad Pro, şimdi de yeni iPhone 12 ailesi ile eski düz kenarlı bir tasarım görümüne geri dönüyor. Apple'ın Mac modellerinde ve Pro Display XDR'da düz kenarlı bir tasarım dili ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Yani düz kenarlı tasarıma sahip olmayan tek bir Apple ürünü kalıyor. O da Apple Watch.

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'ın düz kenar tasarımına sahip olan bir Apple Watch üzerinde çalıştığına dair çeşitli söylentiler bulunmuyor olsa da tasarımcı Wilson Nicklaus, Apple Watch Series 7’nin düz kenarlı bir tasarımlar gelmesi durumunda nasıl görüneceğini hayal etti ve oluşturmuş olduğu bu konsept tasarımı, Twitter hesabı üzerinden takipçileri ile paylaştı. 

Apple'a yeni bir tazminat davası açıldıApple'a yeni bir tazminat davası açıldı

Apple Watch düz kenarlı bir tasarımla geliyor

Nicklaus’nun konsepti Apple Watch Series 6’nın tüm tasarımını olduğu haliyle korumaya devam ederken sadece cihazın çevrelerini iPhone 12'ye benzer bir şekilde düz hale getiriyor. Apple'ın tutarlı bir tasarım dili tercih etmesi konusunda ısrarını da düşünmek gerekirse bir gün bu şekilde bir Apple WATCH ile karşılaşma ihtimalinin ortadan kalktığını düşünmek mümkündür. 

Düz kenarlı bir Apple Watch modellerinin etkileyici bir görünüm sunduğu inkar edilemez bir gerçek ancak söz konusu bu tasarımda bazı soru işaretleri de bulunmuyor değil. Çünkü gün içerisinde eli hareket ettirdikçe saatin köşe kısımları, bileğe temas ediyor. Düz kenarlara sahip olan bir Apple Watch’un sivri köşeleri, bu gibi durumlarda kullanıcıları rahatsız edebilir. Bu konu hakkında neler yapılacağı ise henüz bilinen bir durum değildir. 


Apple'ın Avrupa'da başı dertteApple'ın Avrupa'da başı dertte
Apple sürpriz bir lansman düzenleyebilirApple sürpriz bir lansman düzenleyebilir
Apple'ın M1'e sahip yeni bilgisayarlar neler sunuyor?Apple'ın M1'e sahip yeni bilgisayarlar neler sunuyor?

PAYLAŞ