Duyurusu yapılan Cloudflare Web Analytics, Google Analytics'in gizlilik odaklı alternatifi - Haberler - indir.com

Duyurusu yapılan Cloudflare Web Analytics, Google Analytics'in gizlilik odaklı alternatifi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-01 12:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Cloudflare, yeni analitik hizmeti Cloudflare Web Analytics'in duyurusunu gerçekleştirdi. Şu an itibariyle ücretsiz olarak kullanıma sunulan bu hizmet, Google'ın mevcut Analtyics hizmetine dişli bir rakip olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Fakat Cloudflare Web Analytics ile Google Analytics'i birbirinden ayıran en önemli şey, Cloudflare'ın hizmetinin gizlilik odaklı olması. ABD merkezli olan teknoloji devi Google'ın, zaman zaman her ne kadar tartışmaların konusu olsa da geniş kitlelerce kullanılan hizmeti Google Analytics, wep site yöneticileri için adeta kritik bir önem arz ediyor. Çünkü bu hizmet, internet sitelerine erişim sağlayan bir kullanıcının o site içerisinde ne yaptığını, siteyi nereden bulup hangi cihazı kullandıkları detaylara kadar inceleme sağlıyor. 

Google Analytics, web sitesi yöneticileri için son derece kritik bir önem arz ediyor olsa da birçok kullanıcı, bu şekilde bir hizmetin var olmasından dolayı rahatsızdır. Çünkü kullanıcılar, bu hizmet üzerinden izlediklerini, aynı zamanda verilerinin toplandığını düşünüyorlar. Konuyla ilgili olarak yapılan son açıklamalarda Google Analttics'e 'gizlilik odaklı' yeni bir rakibin geldiğini ortaya koyuyor şeklinde söylemler vardır. İnternet sektörünün önemli isimlerinden bir tanesi olan Cloudflare bugün yaptığı açıklama ile Google Analytics benzeri ücretsiz hizmeti "Cloudflare Web Analytics"i resmen duyurdu.

Cloudflare Web Analytics, Google Analytics'in gizlilik odaklı alternatifi

Cloudflare Web Analytics, tıpkı Google Analytics gibi ücretsiz bir hizmet olup kullanıcılara alternatif bir kullanım sunuyor. Aynı zamanda Cloudflare'ın mevcut müşterileri, bu hizmetten anında faydalanmaya başlayabilirler. Şirket tarafından yapılan iddiaya göre Cloudflare Web Analytics, ilerleyen süreçte herkes tarafından kopyalanacak. Peki bu hizmet, internet sitesi yöneticilerine neler sunacak?

Cloudflare'ın açıklamalarına göre Cloudflare Web Analytics, Google Analytics'in sunduğu hemen her şeyi kullanıcılarına sunacak. Bu bağlamda ise site yöneticileri, kullanıcıların nerelerden geldiklerini ve sitede ne yaptıkları gibi detayları elde edebilecekler. Cloudflare Web Analytics'i Google Analytics'ten ayıran temel şey ise, kullanıcıların IP adreslerinin toplanmıyor oluşudur. Cloudflare CEO'su Matthew Prince, yeni hizmetleriyle ilgili yaptığı açıklamalarda, kullanıcıların internette ne yaptıklarının kendi işleri olmadığını dile getirdi. Dünyanın herhangi bir yerindeki kullanıcının izlenmesinin ancak kendi izniyle mümkün olması gerektiğini dile getiren Prince, Google ve Facebook gibi reklam destekli şirketlere göre farklı bir yaklaşım sergilemek için Cloudflare Web Analytics'i geliştirdiklerini ifade etti.

İnternet ortamında site analizi sunabilmek kolay bir mesele değil. Bu konuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Prince, tamamen ücretsiz olarak kullanılabilen bir analitik hizmetinin yükünü kaldırmanın kolay olmadığını ancak Cloudflare'ın bu yükü taşıyacak kapasitede olduğunu ifade etti. Cloudflare Web Analytics'in ne kadar etkili olacağı ise önümüzdeki süreçte daha iyi anlaşılacak.





PAYLAŞ