Dünyanın ilk katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarı: Lenovo ThinkPad X1 Fold - Haberler - indir.com

Dünyanın ilk katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarı: Lenovo ThinkPad X1 Fold

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-07 14:44:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Lenovo, CES 2020 etkinliklerinde gerçekleştirildiği duyuru ile dünyanın ilk katlanabilir ekranlı bilgisayarı olan Lenovo ThinkPad X1 Fold'u duyurdu. Bu özelliğe sahip olma özelliğini taşıyan bilgisayar, kullanıcılara farklı kullanım esnekliği sağlayan farklı kullanım modları sunuyor.

Lenovo, geçtiğimiz mayıs ayında 2020 yılı içerisinde tanıtacağını duyurduğu katlanabilir ekranlı bir diz üstü bilgisayar konsepti sergilemişti. Şirket, CES 2020'de önceden duyurduğu bu konsepti gerçeğe dönüştürerek dünyanın ilk katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarı Lenovo ThinkPad X1 Fold'u duyurdu.

Lenovo'dan oyuncu telefonu: Legion Gaming PhoneLenovo'dan oyuncu telefonu: Legion Gaming Phone

ThinkPad X1 Fold, 2048x1536 piksel çözünürlüklü, tamamen açıldığı takdirde 13.3 inçe ulaşan bir OLED ekrana sahip. Dizüstü bilgisayar, katlayarak ya da normal bir dizüstü bilgisayar gibi kullanabileceğiniz çeşitli yapılandırmalar sağlıyor. X1 Fold, tıpkı diğer dizüstü bilgisayarlar gibi klavyeli bir mod da içeriyor.

Lenovo Thinkpad X1 Fold

Şirket ayrıca katlanabilir yapısını kullanıcılar için daha da kullanışlı hale getirmek için ThinkPad X1 Fold'da bazı yazılım özelliklerini de sunuyor. Çift ekranlı cihazların kullanımı için geliştirilen yeni işletim sistemi olan Windows 10X henüz piyasaya sürülmemiş olmasından dolayı, Lenovo dizüstü bilgisayarda Windows 10 Pro kullanıyor. Fakat şirket, bu yılın sonunda cihazın Windows 10X içeren bir versiyonunu piyasaya sürmeyi planlıyor. 

Katlanabilir bilgisayarlarda, bir sunum içerisinde değişiklik yaparken ya da not alırken belgeleri iki ekranda karşılaştırabilir, bir ekranda görüntülü arama yaparken diğer ekranda tamamen farklı bir pencere açarak farklı bir işlem yapabilirsiniz. Buna ek olarak dilerseniz klavyeyi yalnızca alt ekranda da kullanabilirsiniz. Lenovo, 13.3 inçlik ekranı normal bir ekran olarak kablosuz klavyeyle kullanabileceğiniz harici bir stant da duyurdu.

Intel işlemcilerden güç sağlayan ThinkPad X1 Fold; 8 GB RAM, 1 TB'a kadar NVMe SSD depolama, 5G ve LTE desteği, Bluetooth 5.0 ve 11 saatlik kullanım ömrü sunan bir pil ile geliyor. Cihazın fiyatı ise 2020 yılının ortalarında, 2.499 dolar olarak satışa sunulacağı belirtildi. 

Lenovo ThinkPad X1 Fold özellikler

  • Ekran: 13.3 inç OLED (2048x1536)
  • İşlemci: Intel Core
  • RAM: 8GB LPDDR4X
  • Grafik: Intel UHD Graphics
  • Depolama: 1 TB'a kadar NVMe SSD
  • Batarya: 50Whr
  • Bağlantı Noktaları: 1x USB Type C Gen 1, 1x USB Type C Gen 2, 1x SIM kart, 1x DisplayPort (USB Type C ile)
  • Kablosuz Bağlantı: WiFi 6, 5G/LTE/4G, Bluetooth 5.0



Lenovo Yoga 5G: Dünyanın ilk 5G’li bilgisayarıLenovo Yoga 5G: Dünyanın ilk 5G’li bilgisayarı

PAYLAŞ