Dünyanın ilk 5G’li tableti Galaxy Tab S6 5G resmi olarak tanıtıldı - Haberler - indir.com

Dünyanın ilk 5G’li tableti Galaxy Tab S6 5G resmi olarak tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-31 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Güney Koreli şirket Samsung, son dönemde her ne kadar amiral gemisi serisi Galaxy S20 serisi için odaklanmış olsa da, diğer ürün gamlarına yönelik yeniliklerini de duyurmaya devam ediyor. Şimdi ise şirket dünyanın ilk 5G özellikli tableti olan Galaxy Tab S6 5G modeli resmi olarak duyurdu. Tablet dünyasında bir ilki gerçekleştiren Samsung, bu kapsamda 5G teknoloji desteği sayesinden 4G’den çok daha hızlı bir internet deneyimi sunabilecek. Ancak bu tablet ilk olarak Güney Kore’de satışta olacak. Tabletin ilerleyen dönemlerde ise diğer pazarlar için de satışa sunulması bekleniyor. Qualcomm’un 2.8 GHz çalışma hızına sahip olan Snapdragon 855 işlemcisine sahip olan bu tablet 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü 10.5 inçlik bir ekran ile geliyor.

Samsung’un yeni 5G tableti Galaxy Tab S6 duyuruldu

Samsung Galaxy A11'in kamera yenilikleri dikkat çekiyorSamsung Galaxy A11'in kamera yenilikleri dikkat çekiyor

Cihaz sahip olduğu 5G desteğini X50 modeminden alıyor. Ayrıca S Pen desteğine de sahip olan kullanıcılar tablet ile çizimler yapabiliyor ve notlarını alabiliyorlar. Donanım tarafına gelecek olursak modelim 6 GB RAM’li ve 128 GB dahili depolamalı bir versiyonu ile beraber 8 GB RAM’li ve 256 GB dahili depolamalı bir yapısı da bulunuyor. Tabletin arka yüzeyinde ise 13 megapiksellik bir kamera bulunuyor. Bu kamera F2.0 diyaframa sahip olurken ayrıca 5 megapiksellik ikinci bir kamerada bulunuyor. Cihazın 4K video çekim desteği olduğunu da belirtelim.

Samsung’un bu yeni Galaxy Tab S6 cihazının ön tarafında ise 8 megapiksellik bir kamera görüyoruz. AKG imzalı dört hoparlörü ile güçlü bir ses deneyimi hedefleyen bu tablet 7040 mAh’lik pil boyutu ile uzun bir kullanım sunmayı hedefliyor. Yarın itibariyle Güney Kore’de satışta olacak olan yeni Galaxy Tab S6 5G modeli 850 dolar fiyat etiketine sahip olacak.  


Motorola Edge Plus Galaxy Note 10'a rakip olacakMotorola Edge Plus Galaxy Note 10'a rakip olacak
Yeni Galaxy Fold, 8 inç ekrana sahip olabilirYeni Galaxy Fold, 8 inç ekrana sahip olabilir

PAYLAŞ