Disney Plus Netflix’i geçti! - Haberler - indir.com

Disney Plus Netflix’i geçti!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-03 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda dijital içerik platformları arasındaki rekabet oldukça genişlemiş durumdadır. Netflix, dünyanın en çok indirilen yayın uygulaması olurken, Amerika'da rakibinin gerisinde kaldı. Disney Plus Netflix’i geçti ve ABD’de en çok indirilen dijital yayın platformu oldu. Rekabet her geçen gün kızışmaya devam ederken indirilme sayıları da değişiyor.

Disney Plus, Netflix'i geride bıraktı

Dünyanın en çok indirilen içerik platformlarından Netflix oldukça fazla indirilme sayısına sahiptir. Disney Plus, indirilme sayısını artırarak Netflix'in önüne geçmeyi başardı. Yakın zaman içerisinde Disney'in çizgi roman uyarlaması içerikleri, Netflix platformunun orijinal yapımı olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ancak sonrasında Disney Plus adıyla kendi platformunu oluşturan şirket, artık Netflix'e rakip olmuş durumdadır. Şu an için ülkemizde kullanılmayan fakat Avrupa bölgesinde birçok ülkede ve Amerika'da kullanıma açık olan Disney Plus platformunun indirme sayıları şirketin yüzünü güldürmeyi başarıyor. ABD'de kategorisinin en çok indirilen uygulaması olan platform, global pazarda 7.sırada yerini alıyor. Bu kategoride dikkat çeken diğer uygulamalar ise; Youtube, ABD’de 4. sırada, globalde ise 39.4 milyon indirme sayısı ile 2. sırada yer alırken, Amazon Prime da ABD’de 5. sırada, globalde 3. sırada yer aldı. Global değerlendirmede listenin zirvesinde ise 59.1 milyon indirme ile hala Netflix yer alıyor.

Disney Plus Türkiye fiyatları açıklandıDisney Plus Türkiye fiyatları açıklandı

Corona virüsü kullanımı artırdı

Beklendiği üzere corona virüs salgını da bu uygulamaların kullanım trafiğini oldukça artırdı. Corona virüs salgını nedeniyle evlerinde kalmak zorunda olan kullanıcıların online içerik platformlarında vakit geçirme süreleri de bu nedenle artmış oldu. İndirilme sayıları açıklanan bu raporlara göre geçtiğimiz Mart ayı içerisinde kullanım trafikleri yüzde 30,7 oranında artış gösterdi. Hatta bilindiği üzere, Netflix gibi bazı yayın platformları bu akışın bir sorun yaratmaması için video kalitesini düşürmek gibi önlemler almıştı. Fakat evde kalmak zorunda olan kullanıcılar dizi, film, belgesel gibi uğraşlar ile keyifli vakit geçirmeye yöneldi. 


İlgili uygulamalar
Disney CEO'su Disney Plus'ın kullanıcı sayısını açıkladıDisney CEO'su Disney Plus'ın kullanıcı sayısını açıkladı
Netflix'ten işini kaybeden set çalışanlarına 100 milyon dolarlık fonNetflix'ten işini kaybeden set çalışanlarına 100 milyon dolarlık fon
Eve kapananlar için birbirinden eğlenceli 13 Netflix dizisiEve kapananlar için birbirinden eğlenceli 13 Netflix dizisi

PAYLAŞ