'Dijital mecralar komisyonu' kuruluyor - Haberler - indir.com

'Dijital mecralar komisyonu' kuruluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-17 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

TBMM kapsamında önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Şimdi ise Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi sonrasında Dijital Mecralar Komisyonu kurulmasına karar verildi. TBMM’de “Dijital Mecralar” adlı yeni bir ihtisas komisyonunun kurulmasına karar verildi. Sosyal medya, internet ve bilişim alanlarındaki konuların görüşüleceği komisyonun bütçesi ise dün TBMM’de gerçekleştirilen otorum ile beraber mini torba teklifine dahil edildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon’unda görüşülen İşsizlik Sigortası Kanununu ve Bazı Kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi’nde yapılan ihdasla Dijital Mecralar Komisyonu’nun kurulmasının da önü açıldı.

Online dijital seyahat platformu Shallwego kullanıma açıldıOnline dijital seyahat platformu Shallwego kullanıma açıldı

TBMM’de Dijital Mecralar için komisyon kuruluyor

İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar aracılığı ile işlenen suçlarla mücadele edilmesi noktasında kanun’a ihdas edilecek komisyon, bireylerin kişisel haklarına ve özel hayatlarının gizliliği ile beraber diğer temel hak ve özgürlüklere aykırı veya çocukların fiziksel ve psikolojik şekilde zarar verici internet kullanımının önlenmesi için çalışacak.

TBMM bünyesinde Dijital Mecralar İhtisas Komisyonu ismi ile açılacak olan bu yeni komisyonda 17 üye yer alacak. Bu komisyonun şuan da nasıl bir yetkilendirmeye sahip olacağı bilinmezken, TBMM’den çok yakında konu hakkında yeni açıklamaların gelmesi bekleniyor. Bakalım TBMM’de kurulacak olan Dijital Mecralar İhtisas Komisyonu ne gibi faaliyetler ve işlevler gösterecek önümüzdeki dönemlerde resmen göreceğiz. Şuan için bilinen işlev ve detay henüz bulunmuyor.


Facebook yeni dijital cüzdan Novi ile karşımızda!Facebook yeni dijital cüzdan Novi ile karşımızda!
PlayStation 5 dijital versiyona sahip olacakPlayStation 5 dijital versiyona sahip olacak

PAYLAŞ