Destansı Strateji ve Savaş Oyunları (PC – Konsol – Mobil) - Haberler - indir.com

Destansı Strateji ve Savaş Oyunları (PC – Konsol – Mobil)

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-19 05:00:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Oyun

Sadece birkaç yıl önce strateji türündeki savaş oyunları bilgisayarlarda daha iyi oynanırdı, çünkü bu tür oyunlarda sürekli mouse'u kullanmak gerekirdi. Ayrıca günümüzde birçok strateji oyunu bilgisayarlar için ayrı, konsollar için ayrı olarak geliştirilmektedir, yani geliştiriciler portlama tekniği ile işi basitleştirmiyorlar, bu konuda endişeniz olmasın. Zaten bir kere alıştınız mı konsollarda da istediğiniz oyunu rahatlıkla oynayabilirsiniz. Modern akıllı telefonlar ise oldukça gelişmiştir, PC ve konsoldaki oyunların çoğunun iOS ve Android sürümleri olmasa da sırf bu cihazlar için geliştirilen savaş ile ilgili efsane strateji oyunlarının sayısı az değil.

Bu yazıda son 10 yılın en iyi savaş ve genel olarak medeniyetin gelişimi ile ilgili strateji oyunlarından bahsettik.

10 - Invisible, Inc.

Platform: PC, PS4, iOS, Nintendo Switch

Sıra tabanlı strateji türündeki casusluk oyunu olan Invisible, Inc'de dev şirketlerden bilgi çalmak için hackleme becerilerine sahip ayaktakımı casuslardan oluşan ekibinizle dikkat çekmeden çeşitli görevleri yapıyorsunuz.

Ustalık gerektiren bu oyunda her görev rastgele oluşturulur, size verilen görevi tamamladıktan sonra bir çıkış asansörü bulmanız gerekir. Bir görev ne kadar çok uzarsa, uyarı seviyesi o kadar yükselir ve görevi tamamlamak o kadar zorlaşır. Görevleri eksiksiz bir şekilde tamamlamak ve verimli bir şekilde yapmak arasında birtakım kararlar vermeniz gereken heyecan verici aksiyon sayesinde eğlenceli vakit geçireceğinizden kuşkunuz olmasın.

9 - Civilization VI

Platform: PS4, Nintendo Switch, Android, iOS, Xbox One, PC

Civilization serisinin benzersiz cazibelerinden biri, her yeni oyunda yeni bir liderin "imparatorluğu taş devrinden yüksek teknoloji çağına taşıma" ile ilgili klasik konseptine kendi yöntemlerini uygulamasıdır.

8 - Rise of Nations: Extended Edition

Platform: PC

İlkel medeniyetten başlayıp atom çağına doğru ilerleyen bir ulusun tamamını nesiller boyunca yönetmek ister misiniz? O zaman hemen Rise of Nations'ı oynamanızı öneririz. 2014 yılında piyasaya sürülen genişletilmiş versiyonu (extended edition), eleştirmenlerce beğenilen gerçek zamanlı stratejinin yüksek çözünürlüklü yeni sürümüdür, ve dokularda ve animasyonlarda iyileştirmelerle orijinal oyunun tüm eğlencesini de içerir.

7 - Total War: Three Kingdoms

Platform: PC

Yeni Total War evreninde tüm karakterler ayrı ayrı temsil edilir, ve birbirleriyle olan ilişkileri, ulusunuzda ne kadar iyi performans gösterdiklerini etkileyebilir. Bu arada diplomasi, eskisinden çok daha güçlü bir araçtır. Oyunun başında hayatta kalmak için dostluklar ve güçlü ittifaklar kurmak çok önemlidir. Oyunda devasa savaşlar hala her zamanki gibi muhteşem ve eğlenceli. Şiddetli aksiyon ve kapsamlı strateji arasında bir denge arıyorsanız, Three Kingdoms şüphesiz en iyi seçeneğinizdir.

6 - Shadow Tactics: Blades of the Shogun

Platform: PS4, PC, Xbox One

Bu oyun 1999'un aşırı zorlu taktik oyunu Commandos: Behind Enemy Lines'a benziyor. Aksiyon dolu Feodal Japonya'daki yetenekli Ronin'lerden oluşan ekibi yönetiyorsunuz.

Shadow Tactics'i diğer taktik oyunlarından ayıran şey, yapay zekaya sahip muhafızlarıdır. Bir muhafız sizi fark ederse, diğer oyunlardaki gibi şüphelenerek zaman kaybetmezler, hemen alarma geçerler. Örneğin, karda ayak izleri görürlerse, bu izleri takip ederler. Bu, hareketleriniz ve eylemleriniz konusunda dikkatli düşünmeniz gerektiği anlamına gelir, çünkü en ufak hata bile görevinizde başarısız olmanıza sebep olabilir.

5 - Desperados III

Platform: PS4, PC, Xbox One

Desperados serisinin bu bölümünde batı oldukça vahşidir. Teknik açıdan etkileyici, görsel açıdan harika olan bu strateji oyununda John Cooper ve haydutlardan oluşan çetesi için her şeyin başladığı zamana geri dönüyorsunuz.

4 - Company of Heroes 2

Platform: Windows, macOS, Linux

Oyunda her asker birliğinde çok çeşitli mikro-yönetim seçenekleri mevcuttur. Serinin ilk oyunu Company of Heroes, gerçek zamanlı strateji oyunlarının en iyi örneklerinden biridir. Company of Heroes 2 de aynı derecede etkileyici. Oyun aslında Berlin Muharebesi ve Barbarossa Harekâtı gibi Doğu Cephesindeki savaşlara odaklanmaktadır. Kaynaklarınızı dikkatli bir şekilde yönetmeniz, binaları ele geçirmeniz ve ilerledikçe piyadelerinizi ve araçlarınızı yükseltmeniz gerekiyor.

 

Company of Heroes 2'yi ilginç kılan iki özellik, çatışmalarda daha gerçekçi bir görüş açısı ve askerin sağlığını ve gücünü etkileyen hava koşullarıdır.

3 - Hearts of Iron IV

Platform: macOS, Windows, Linux, Classic Mac OS

Hearts of Iron IV, özgünlüğüyle dikkat çeken gerçek zamanlı savaş simülasyonudur. İkinci Dünya Savaşı sırasında herhangi bir ulusun kontrolü size emanet ediliyor. Yönettiğiniz ülkenin askeri gücünün tamamı kontrolünüz altında, ve onu zafere götürmek size kalmıştır. Çatışmanın ön saflarında yer alan dünya güçlerinden çapraz ateşe yakalanan küçük uluslara kadar savaşı her açıdan deneyimleyebilirsiniz.

2 - StarCraft II: Legacy of the Void

Platform: Windows, macOS, Classic Mac OS

Starcraft 2'ye strateji oyunu demek bile biraz tuhaftır, çünkü diğer strateji oyunlarından tamamen farklı bir şaheserdir. En iyi strateji oyunu e-sporu olan Starcraft, muhtemelen oynanmaktan daha çok izleniyor. Diğer oyunculara karşı rekabete dayalı strateji oyunları oynamaktan hoşlanıyorsanız, en iyi seçeneğiniz StarCraft II'dir.

1 - Total War: WARHAMMER II

Platform: Windows, macOS, Linux

Total War, strateji kategorisinde baskın bir güç haline geldiğini hepimiz biliyoruz. Yüz binlerce gamer'in sevgisini toplamayı başaran bu oyunda çatışmalar oldukça ciddidir, ve savaş alanından en iyi şekilde yararlanmak için keskin bir göz, zeka ve dikkat gerekiyor.

İlk bölümden neredeyse her yönden üstün olsa da Creative Assembly ekibi üstün zekasıyla her iki oyunu da büyük, uyumlu bir haritada birleştirmeyi mümkün kılmıştır.

Video oyunları ile ilgili daha fazla içeriğe SilverGoo sitesinden göz atabilirsiniz.





PAYLAŞ