Depremde kullanılabilecek internetsiz mesajlaşma uygulamaları - Haberler - indir.com

Depremde kullanılabilecek internetsiz mesajlaşma uygulamaları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-06 21:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Hangi coğrafya da yaşarsanız yaşayın doğal afetlere karşı dur demek mümkün değildir. Fakat bu konuda insanların en kadar bilinçli olması, olay anında neler yapabileceklerini hemen planlayabilmeleri ve anında iletişim sağlayabilmeleri hayat kurtarıcı niteliğe sahip bir durumdur. İçinde bulunduğumuz çağı düşünürsek, herhangi bir beklenmedik durumda iletişimsiz kalmak çok saçma olacaktır. Hele de internet çağının bu kadar gelişmesi karşısında. Özellikle deprem gibi bir doğal afetin karşısında faydalanabileceğiniz internetsiz mesajlaşma uygulamalarını öğrenmek, böyle bir durum karşısında anında ailenizle ya da sevdiklerinizle iletişim kurmanızı sağlayacak. Deprem esnasında internetsiz bir şekilde kullanabileceğiniz mesajlaşma uygulamalarını sizler için derledik. 

- FireChat

Mesajlaşma uygulamaları kategorisinde yer alan FireChat çevrimdışı mesajlaşma özelliğine sahip olup en çok da, toplu taşıma, yolcu gemileri ve okul kampüsünde yaygın olarak tercih edilmektedir. Deprem gibi bir doğal afet karşısında iletişimsiz kalmak korkunç bir durum olacaktır. Böyle bir durumda cep telefonlar internetsiz olarak iletişim kurmak için telefonda bulunan radyoyu kullanır ve 64 metreye kadar mesaj alıp gönderme işlemi yapar. Uygulamanın bir diğer önemli özelliği ise eşler arası iletişim modelini destekliyor olmasıdır. Yani şöyle ki birden fazla kişi FireChat uygulamasını kullanmaya başladığı anda uygulamanın kapasitesi daha da artıyor. Burad aönemli olan nokta uygulama karşıdaki kişide de olmalı ve kişinin cihazında radyo anteni yer alıyor olmalı. 

- Bridgefy

İnternet erişimi olmadan iletişim kurmanızı sağlayacak bir diğer mesajlaşma uygulaması ise Bridgefy. Söz konusu bu mesajlaşma uygulaması bluetooth teknolojisini kullanarak çevrimdışı mesajlaşma imkanı sunuyor. Bridgefy uygulaması bluetooth bağlantısı ile eşleşme sağlıyor ve cep telefonu kullanıcılarının internetin tamamen kesildiği deprem ya da farklı bir doğal afet karşısında, cihazların birbiri ile sinyal alıp vermesi halinde çevrimdışı mesajlaşma imkanı sağlıyor. Uygulama size en yakın olan kişi ile bağlantı kurmanızı sağlayacak.Konumunuzdan en fazla 100 metre uzaklıktaki kişiye mesaj gönderebilirsiniz. 

- Air Chat

Yine bluetooth bağlantısını kullanarak mesaj göndermenize izin veren uygulamalardan biri de Air Chat'dir. Uygulamanın en önemli özelliği mesajların şifrelenmesi ve gönderdiğiniz kişiden başkasının okuyamamasıdır. Air Chat uygulamasını kullanarak mesajlaşmak için mesaj göndereceğiniz kişinin de bu uygulamaya sahip olması gerekiyor. 

-Snap Messenger

Bir diğer çevrimdışı mesajlaşma uygulaması ise Snap Messenger. Snap Messenger mobil uygulaması da internetin olmadığı durumlarda mesajlaşma özelliğine sahip olup kullanıcılara acil durumlarda yardımcı olan bir uygulamadır. İnternetinizin çekmediği ya da internet bağlantısının olmadığı durumlarda sizde Snap Messenger mobil uygulamasını kullanarak sevdiklerinize iletişime geçebilir ve onalrdan haberdar olabilirsiniz. Uygulama kullanım alanı ise yine 100 metre ile sınırlıdır. 

-ZombiChat

Tıpkı FireChar gibi eşler arası iletişim desteğine sahip olan ZombiChat mobil uygulaması sayesinde de acil durumlarda sevdiklerinizden haberdar olabilirsiniz. Uygulamayı kullanarak konum olarak size yakın olan kişilere metin ya da resimli mesaj gönderebilirsiniz. ZombiChat mobil uygulaması hem Bluetooth hem de WiFi / 4G ile çalışır. Uygulama yakınınızda aktif olarak görünen cihazlar ile bağlantı kurar ve oblarla iletişime geçmenize olanak tanır. 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ