Defense News Top 100 Listesinde Yer Alan Türk Şirket Sayısı Dörde Yükseldi - Haberler - indir.com

Defense News Top 100 Listesinde Yer Alan Türk Şirket Sayısı Dörde Yükseldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-17 16:05:00
Editör : Elif Keskin
Kategori : Liste

Defens News dergisi, dünyanın en popüler askeri yayıncılık kuruluşlarından biri olarak biliniyor. ABD merkezli şirket her yıl yayınladığı “Defense News Top 100” listesi ile bir önceki senenin savunmayı sanayi sektörü satışlarını inceliyor. Savunma sanayi sektöründe dünyanın en prestijli yayını olarak kabul edilen listeye daha önce üç Türk şirketi girmeyi başarmıştı. Bu sene, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ listenin 97. sırasında yer alarak, listenin dördüncü Türk şirketi olmayı başardı.

Listede bulunan diğer Türk şirketleri ASELSAN, TUSAŞ ve ROKETSAN olarak karşımıza çıkıyor. İlk olarak 2006 yılında listeye adını yazdıran ASELSAN bu sene 55. sırada yer alıyor. Her sene listede üst sıralara gelmeyi başaran ASELSAN performansını katlıyor. ASELSAN, Ar-Ge sistemlere dayanarak geliştirdiği askeri ve sivil haberleşme sistemleri, elektro-optik sistemler, aviyonik sistemler, savunma sistemleri ve elektronik harp sistemleri ile şirket cirosunu da yükseltiyor. Şirketin 2016 yılında 1 milyar 195 milyon olan cirosu geçtiğimiz sene 1 milyar 427 milyon dolar olarak kaydedildi.

ASELSAN'dan GOLED ekran teknolojisiASELSAN'dan GOLED ekran teknolojisi

HÜRKUŞ, ATAK Helikopteri ve ANKA insansız hava aracı gibi yerli projelerle tanınan TUSAŞ, listeye ilk olarak 2011 yılında giriş yaptı. Yerli projelerin yanı sıra başta Boeing, Airbus ve Leonardo gibi öncü uçak firmalarına da üretim hizmeti veren şirket bu sene listenin 64. sırasında yer alıyor. Her sene performansını yükselttiği görülen TUSAŞ’ın 2017 yılı cirosu 1.1 milyar dolar olarak belirtildi.

Listeye ilk defa geçen sene girme şansı yakalayan ROKETSAN bu sene sırasını iki basamak yukarı yükselterek 96. sırada yer aldı. Şirketin 2017 yılı cirosu 376 milyon dolar olarak paylaşıldı.

Listenin ilk üç şirketi ise şu şekilde belirtildi:

  1. Lockheed Martin, 47 milyar 985 milyon dolar yıllık ciro

  2. Raytheon Company,  23 milyar 573 milyon dolar yıllık ciro

  3. BAE Systems, 22 milyar 380 milyon dolar yıllık ciro





PAYLAŞ